Ana sayfa » Güncel » KIRBİÇ: “ÜRETİCİLER AYÇİÇEĞİ EKİMİNDEN VAZGEÇMEYE BAŞLADI. AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINDA ARTIŞ DALGASI YAŞANABİLİR…”

KIRBİÇ: “ÜRETİCİLER AYÇİÇEĞİ EKİMİNDEN VAZGEÇMEYE BAŞLADI. AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINDA ARTIŞ DALGASI YAŞANABİLİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, ayçiçek yağı sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kırbiç, kuraklık nedeniyle ayçiçeği üretiminin olumsuz etkilendiğini belirterek, “Üreticilerimiz ayçiçeği ekiminden vazgeçmeye başladı. Bu durum, önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı fiyatlarında yeni bir artış dalgasına neden olabilir” dedi.

Kırbiç, geçtiğimiz sezon kuraklık nedeniyle ayçiçek yağı rekoltesinin düştüğünü ancak piyasada fiyatların düşük kaldığını söyledi. Bu durumun çiftçileri olumsuz etkilediğini belirten Kırbiç, “Düşük fiyatlar nedeniyle bazı illerde çiftçiler ayçiçeği ekiminden vazgeçme noktasına geldi. Bu durum, önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı üretimini ve dolayısıyla da piyasadaki fiyatları etkileyecektir” diye konuştu.

Kırbiç, Trakya Birlik olarak çiftçilere destek olmak için çalıştıklarını belirterek, “Üreticilerimizin ayçiçeği ekimini sürdürmesi için gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için hem hükümetimize hem de sektör paydaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz.

Ayçiçek yağı üretiminin artırılması için gerekli önlemler alınmazsa, önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı fiyatlarında yeni bir artış dalgası yaşanması kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com