Ana sayfa » Güncel » ÇETE LİDERİ HAPİSTEN KAÇTI, ÜLKE KARIŞTI!…

ÇETE LİDERİ HAPİSTEN KAÇTI, ÜLKE KARIŞTI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Şiddet olaylarının tırmanışa geçtiği Güney Amerika ülkesi Ekvador’da bir çete elebaşının hapishaneden kaçmasının ardından Devlet Başkanı Daniel Noboa’nın imzaladığı kararnameyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. OHAL kararı sonrası ülke karışırken çete üyeleri bir üniversiteyi bastı.

Ülkeden gelen son görüntülerde sokaklarda panik havasının hakim olduğu, Ekvador ordusunun karışıklık çıkan bölgelere sevk edildiği görüldü. Öte yandan Ekvador’daki bir televizyon kanalını basan çete üyeleri, gazeteci ve çalışanları rehin aldı. Çete üyeleri yakaladıkları gardiyan ve polislerin infaz görüntülerini de sosyal medyada yayınlamaya başladı.

Çete üyeleri bir televizyon kanalını da basarak, çalışanları rehin aldı. Çete üyeleri spikerin cebine dinamit koyarak istediklerini söyletti.

Bununla da kalmayan çeteler bir üniversiteyi hedef aldı. Üniversite kampüsüne baskın yapan elleri silahlı çete üyeleri, birçok öğrenciyi rehin aldı. Bölgeden gelen son görüntülerde üniversite içinde bazı sınıflarda öğrencilerin kapılara barikat kurduğu görüldü.

Polisler kaçırıldı…

Yerel basına göre, 60 gün uygulanacak OHAL kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polisi kaçırdı ve araçları ateşe verdi. Sosyal medyadan yayın yapan çeteler, bazı güvenlik personellerini infaz etmeye başladı. Bir görüntüde ise hapishaneyi basan silahlı gruplar, rehin aldıkları gardiyanları iple asarak öldürdü. İdam anları ise saniye saniye kameraya yansıdı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com