Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » NASA’nın Ay’da Keşif Yapacak Aracı Viper’a İsminizi Yazdırabilirsiniz…

NASA’nın Ay’da Keşif Yapacak Aracı Viper’a İsminizi Yazdırabilirsiniz…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-NASA’nın VIPER isimli uzay aracı, 2024’ün sonlarına doğru Ay’a yol alacak. Kendisini ise SpaceX Falcon Heavy roketiyle göndereceğiz. Tatlı aracımız, Ay’ın daha önce keşif yapılmamış güney kutbu üzerinde su, buz ve diğer kaynaklar için çalışma yapacak. Aynı alanda NASA, artık herkesin aşina olduğu Artemis görevini de gerçekleştirmeyi planlıyor.

Aynı zamanda şirket, tüm dünyanın haberdar olduğu bu gelişmeyi daha da geniş kitlelere duyurabilmek adına, VIPER aracının üzerine isminizi yazabilmenizi mümkün kılıyor. Bu da Ay’ın sürekli karanlık kalan yerlerinde aracımız keşif yaparken isminizi de beraberinde gezdireceği anlamına geliyor.

Peki VIPER üzerine isim nasıl yazdırılır?…

Adım #1: Bu siteye gidin
Adım #2: Aşağı kaydırıp isminizi, soyadınızı ve PIN kodunuzu girin
Adım #3: Soyadınızı Türkçe karakter (ö, ğ ve ş gibi) içermediğinden emin olun
Adım #4: “Submit” seçeneğine basıp bekleyin
Adım #5: Biletiniz QR koduyla birlikte karşınıza gelecektir
İsminizi 15 Mart 2024 tarihine kadar yazdırabilirsiniz.

100 gün sürecek bir çalışmaya dahil olan VIPER aracı, daha sonradan gelecek olan Artemis görevinin ön ayağı desek yanlış olmaz. Zira görevin en temelinde, astronotlar için kaynakları haritalamak var.

2025 sonu veya 2026 yılında astronotların, Ay’ın güney kutbuna iniş yapması bekleniyor. Aradan geçen onca yılın ardından Ay’la tekrar buluşmamızın sonuçlarını da hep birlikte göreceğiz.

Son olarak NASA’nın sık sık uzay aracına isim yazdırma gibi etkinlikler yaptığını görüyoruz. Zira bundan önce Orion kapsülünde benzeri olmuştu ve söz konusu kapsüle 3,4 milyon isim eşlik etmişti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com