Ana sayfa » Siyaset » AKP’DE İLK ADAYLAR PAZAR GÜNÜ AÇIKLANIYOR…

AKP’DE İLK ADAYLAR PAZAR GÜNÜ AÇIKLANIYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Genel Merkezi önünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Çelik, partisinin ilk adaylarını 7 Ocak Pazar günü, kalan adayları ise seçim beyannamesiyle birlikte 15 Ocak Pazartesi günü açıklayacaklarını belirtti.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız bu yoğunluğunun içerisinde partimizde mesai harcayarak yerel seçime dönük olarak hazırlıklara başkanlık ediyor. Evvelki haftalarda yoğun bir mesaiyi genel merkezimizde geçirerek devam ettirmişti. Hem devlet işlerinin yanı sıra aynı zamanda da seçimlere hazırlıklarla ilgili mesaisi bu yoğunlukta devam ediyor. Şimdiye kadar birkaç aşamalı adayların değerlendirilmesi ve belirlenmesiyle ilgili birkaç aşamalı yöntem takip ettik.

Cumhurbaşkanımız büyükşehirleri ve şehirleri toplayarak bu değerlendirmeleri yaptı ve bu şekilde çalışmalar devam etti. Şu anki geldiğimiz noktada artık adayların ismi belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın ilk açıklamasını, belirli bir bölümünü bu pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştireceğiz.

Ayın 15’inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı Ankara’da açıklayacağız. Bunlar şehirler ve büyükşehirlerin bir kısmını kapsayacak. Böylece 2 parçalı bir takvim halinde adaylarımızın açıklanması çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız başkanlığında çalışmalar devam ediyor.”

PAZAR GÜNÜ ANKARA VE İSTANBUL ADAYLARI AÇIKLANACAK MI?”

Çelik, Ankara ve İstanbul adaylarının ne zaman açıklanacağının ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirinde olduğunu söyledi.

Seçim beyannamesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Biz yerel yönetimi yüksek olan bir bakıma da bizim siyasi hareketimizin öncesinde Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği dediğimiz bir belediyecilik geleneği içerisinde siyasi hareketimize de evrilmiş bir yapıyız. Bu sebeple de yerel yönetimler konusunda hem söyleyeceğimiz çok şey var, bir yandan da 20 yıldır bu konuda yaptığımız birçok şey var. Toplumsal değişim, şehirlerdeki değişim, şimdiye kadar sürdürdüğümüz iyi uygulamaları sürdürmeyi ama aynı zamanda da yeni siyasetler geliştirmeyi de gerektiriyor…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com