Ana sayfa » Güncel » ANA MUHALEFET LİDERİ BOYNUNDAN BIÇAKLANDI!…

ANA MUHALEFET LİDERİ BOYNUNDAN BIÇAKLANDI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Güney Kore ajansı Yonhap’ın haberine göre, olay sabah saatlerinde 59 yaşındaki Lee’nin, Busan’ın Gadeok Adası’nda bir inşaat alanını ziyareti sırasında gerçekleşti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada imza alma bahanesiyle Lee’ye yaklaşan saldırgan, elindeki kesici aletle onu boynundan yaraladı.

Saldırının ardından boynunda kanama olan bilinci açık durumdaki Lee Jae Myung, tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Saldırgan yakalandı…

Erkek olduğu belirtilen saldırgan olay yerinde yakalanırken, kimliğine ve eşkaline dair henüz detaylı bilgi verilmedi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kim Soo-kyung, Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un olayın ardından Lee’nin en hızlı şekilde hastaneye kaldırılarak tedavi edilmesi ve saldırının soruşturularak olguların tespit edilmesi için talimat verdiğini bildirdi. Kim, Yoon’un, böylesi saldırının hiçbir koşulda kabul edilemeyeceğini vurguladığını aktardı.

Lee, 2022 yılında yapılan başkanlık seçimlerini yüzde 0.73 farkla kaybetmişti. Demokratik Partisi’nin lideri Lee, 2027’deki cumhurbaşkanlık seçimlerinde de tekrar yarışmayı hedefliyordu.

Yolsuzluk suçlamalarının hedefinde…

Lee, daha önce başkent Seul’ün güneyindeki Seongnam’ın belediye başkanlığını yapmıştı. Bu dönemde yolsuzluk yaptığı iddialarıyla gündeme gelen Lee, hakkındaki tüm iddiaları reddediyor ve siyasi olduklarını savunuyor. Savcılar, Lee hakkındaki tüm iddiaları araştırmaya devam ediyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com