Ana sayfa » Güncel » CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANINDAN F. BAHÇE VE G. SARAY’A YAYLIM ATEŞİ!…

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANINDAN F. BAHÇE VE G. SARAY’A YAYLIM ATEŞİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Süper Kupa maçında İstiklal Marşı’nın okunmasına ve Atatürk resimli formalarla saha çıkılmasına izin vermeyen Suudi Arabistan’ı maçı oynamadan terk eden Galatasaray ve Fenerbahçe’ye ve de Türkiye Futbol Federasyonu’na tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Uçum, “Hukukun genel ilkelerinden biridir: Hiç kimse kendi kusurundan faydalanamaz, hak elde edemez, kendi kusuruna dayanarak hak iddia edemez. Bu organizasyonun asıl sorumluları olan TFF ve kulüp yönetimlerinin ortak açıklamasında “organizasyon aksaklıkları” diye ifade edilen hususlarda kendilerinin de “aksaklıklar” diyerek kabul ettikleri kusurları ortada mı kalacak. Bunun gereği neyse (özeleştiri, taraftarlardan ve kamuoyundan özür dileme, görevden çekilme vb.) süreci kötü ve kusurlu yönetenlerin bunu yapmaları gerekmiyor mu” diye sordu.

Uçum şöyle devam etti:

“Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez. Başlangıçtan itibaren sürecin asli kusurlusu olanlar, üstelik olaylardan sonraki ortak açıklamalarında ev sahibi ülkeye teşekkür edip sonrada ev sahibi ülkenin protokolün dışında kalan konulardaki negatif tutumlarına dayanarak kahramanlık gösterisi yapamaz. Bu çerçevede hukuk içinde en doğru tedbirlerin alınması en uygun çözümlerin hayata geçmesi beklenir.

Tabi bu olayı ulusal kimliğimizi ve milli değerlerimizi kullanarak Türkiye’ye karşı hep yapılan kara propogandanın malzemesi haline getirmeye kalkışan dış ve iç odaklar ve Türkiye düşmanı alçaklar hiç hevese kapılmasınlar. Türkiye’ye en ufak bir zarar veremezler. Türkiye bu süreçten de yapıcı sonuçlara ulaşarak çıkar…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com