Ana sayfa » Güncel » SUUDİ ARAPLAR, ATATÜRK’E OLAN NEFRETLERİNİ KUSTU, SÜPER KUPA MAÇI İPTAL OLDU!…

SUUDİ ARAPLAR, ATATÜRK’E OLAN NEFRETLERİNİ KUSTU, SÜPER KUPA MAÇI İPTAL OLDU!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Süper Kupa öncesi olay çıktı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

Suudi yetkililer, iki takımın Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve maç önünde tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermedi. Bunun üzerine iki kulüp yöneticileri hassasiyet gösterdi ve maça böyle çıkılacağı yönünde ısrar etti.

Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşımız ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF’ye iletti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maça “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü taşıyan pankart ile çıkmak istediklerini belirterek, “Biz bu pankart ile çıkacaktık ama anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemiş. Tam netleşmedi konu” dedi.

Spor muhabiri ve yorumcusu Yağız Sabuncuoğlu, ezeli rakiplere çağrıda bulunarak maça çıkmamaları konusunda uyardı.

Sabuncuoğlu, “Atatürk ve İstiklal Marşı’ndan rahatsız olan güruhun bulunduğu yerde değil maça çıkmak, masaya bile oturmamak lazımdı. İki takım da dik duruşunu sürdürmeli, taraftarları da alınacak karara saygı duymalı. Milli değerlerimizden rahatsız olanla istişare edilmez! Lütfen geri dönün!” ifadelerini kullandı.

HAMİT ALTINTOP: TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Süper Kupa maçıyla ilgili şunları söyledi.

“İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda. Şu anda konuyla ilgili toplantılar devam ediyor.”

TFF KARARI AÇIKLADI

TFF tarafından yapılan açıklamada, “Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır” denildi.

PANKART VE TİŞÖRTE İZİN VERİLMEDİ

Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının oynanması yönünde karar alındı.

NTV Spor’da yer alan habere göre ise maç öncesi İstiklal Marşı okunacak ancak pankart ve tişörte izin verilmedi.

GALATASARAYLILAR OTELE GERİ DÖNDÜ

Galatasaray, kamp yaptığı otele geri döndü. Galatasaray, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istiyor ve kabul edilmezse maça çıkmayacaklar.

İPTAL EDİLDİ…

Yaşanan krizin ardından maçın iptal edildiğini duyuruldu…

Kaynak: Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com