Ana sayfa » Güncel » YALÇIN: “MERKEZ BANKASI BAŞKANININ EV BULAMADIĞI ÜLKE DE MİLLET NE YAPSIN?…”

YALÇIN: “MERKEZ BANKASI BAŞKANININ EV BULAMADIĞI ÜLKE DE MİLLET NE YAPSIN?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Anadolu Basın Birliği (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’da kiralık ev bulamadığını ve kiraların çok pahalı olduğu açıklamasına tepki göstererek, “Ekonomiyi düzeltsin diye getirilen Merkez Bankası Başkanı daha kendi ekonomisini yönetemiyor. 160 bin lira maaş alıp kiralayacak ev bulamayan bir başkanı olan ülkenin vatandaşı ne yapsın” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’daki kiralık ev bulamadığı ve kira fiyatlarının çok yüksek olduğuna yönelik açıklamalarına ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, sert tepki gösterdi.

Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı en güzel ekonominin başında olan Merkez Bankası Başkanının anlattığını ifade eden Başkan Yalçın, “Asgari ücretli 11 bin 400 lira, emekli 7 bin 500 lira maaş alıyor. Merkez Bankası Başkanının ise 160 bin lira maaş aldığı söyleniyor. Asgari ücretli ve emekli açlıkla ve sefaletle mücadele ederken, barınma sorunu yaşayıp kiralık ev bulamazken, seçim sonrası Amerika’dan getirilen Merkez Bankası Başkanı İstanbul’da kiralık ev bulamamaktan şikayetçi oluyor.

Ekonomiyi düzeltmesi gereken kişi daha kendi ekonomisini yönetemiyor. Böyle bir kişinin millete de faydası olmaz. Merkez Bankası Başkanının bu kadar maaşa rağmen kiralayacak ev bulamadığı bir ortamda millet ne yapsın. Bu açıklamalar adeta milletin aklıyla alay etmektir.” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİ KİMLERE EMAMET EDİLMİŞ…

AKP iktidarının uyguladığı politikalarla yoksullaştırdığı Türkiye, konut ve kira fiyatlarında dünyada açık ara önde gidiyor. Aslında acı sonucu ekonomi patronu çok iyi özetlemiş ve kendi bile ev bulamamış. Ekonomi uçuyor ve kaçıyor diyen iktidara en güzel cevabı kendi atadıkları Merkez Bankası Başkanı vermiş.

Bir de enflasyonu apartman görevlisinde öğreniyor. Markete, bakkala, pazara gitse Merkez Bankası Başkanı marketteki yangını daha net görebilirdi. Bu açıklamalar Türkiye ekonomisin kimlere emanet edildiğini daha net ortaya koymuştur” diye konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com