Ana sayfa » Güncel » BU YÖNTEMLERİ UYGULAYARAK HIZLICA EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ…

BU YÖNTEMLERİ UYGULAYARAK HIZLICA EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Erken emeklilik planları yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Bu 4 yöntem sayesinde emeklilik yolu gözleyenler eksik primleri olsa da anında emekli olabilecek.

SGK uzmanları, prim gün sayısı eksik olanlar için anında emekli olma fırsatına ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Bu fırsatları değerlendiren sigortalılar, çeşitli yöntemlerle emeklilik haklarına kavuşabilecek.

İşte o yöntemler:

  1. Kadınlara Özel: Sigortalı anneler için özel bir hak olan bu yöntem, çocukları üzerinden ek prim kazanma imkanı sunuyor. Anneler, 3 çocuğa kadar yapacakları borçlanma ile 2160 gün, yani yaklaşık 6 yıl ek prim ödeyerek erken emeklilik hakkı elde edebilirler. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, çocukların sigorta başlangıcından önce doğmuş olmalarıdır.
  2. Malulen Emeklilik: Sürekli rahatsızlık veya engeli bulunan bireyler için tanınan bu hak, çalışma gücünün kaybedilmesi durumunda geçerli oluyor. Engelli emekliliği için en az %40 iş göremezlik şartı aranırken, işe giriş tarihlerine bağlı olarak 3600 ila 4680 gün arasında prim ödeme şartı bulunmaktadır.
  3. Yüzde 60 İş Gücü Kaybı: İş kazaları veya rahatsızlıklar sonucu iş gücünün en az %60’ını kaybedenler için geçerli olan bu imkan, en az 1800 gün prim ödeme şartı ile malulen emeklilik hakkı tanır.
  4. Yaş Şartıyla Emeklilik: 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi yapmış kişiler, 3600 gün prim ödemesi ve 15 yıllık sigortalılık süresini tamamlayarak yaş şartını yerine getirerek emeklilik hakkı kazanabilirler. Bu yöntem kısmi emeklilik olarak da bilinir.

Bu gibi yöntemler sayesinde sigortalılar, prim gün sayıları eksik olduğunda bile emeklilik haklarına ulaşabilir ve emeklilik planlarını daha etkili bir şekilde yönetme imkanına sahip olabilirler…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com