Ana sayfa » Güncel » YENİ YARGI PAKETİNDEKİ SOYADI DÜZENLEMESİ DİKKAT ÇEKTİ!…

YENİ YARGI PAKETİNDEKİ SOYADI DÜZENLEMESİ DİKKAT ÇEKTİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 60’tan fazla maddeden oluşan bir yargı paketi üzerinde çalıştıklarını bildirmişti. Düzenlemeler arasında yargı uygulamalarını ilgilendiren de bir çok hususun yer aldığını aktaran Bakan Tunç’un bilgi verdiği yeni yargı paketinde dikkat çeken bir “soyadı” detayının da bulunduğu öğrenildi.

Meclis’e sunulması beklenen 8. Yargı Paketi’ndeki ilgili maddeye göre kadınlar, eşlerinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadlarını taşıyabilecek.

Öte yandan Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesince önce bazı kanunlara ilişkin iptal kararları verildiğini, ayrıca bazı hususlarda da düzenleme yapılması ihtiyacı bulunduğunu dile getirdi. Söz konusu yasal düzenlemelere ilişkin takdir yetkisinin TBMM’de olduğunu hatırlatan Tunç, şunları kaydetti; “Uzun süren yargılamalar, hak mahrumiyeti neticesinde vatandaşlarımız Anayasa Mahkemesine gidiyorlardı. Anayasa Mahkemesinin son bir kararı oldu.

Bu karar doğrultusunda da bir düzenleme yapmamız gerekecek. Bu da Tazminat Komisyonu kurulması. Vatandaşlarımız adil yargılanma hakkı, uzun süren yargılamalar neticesinde bir manevi tazminat talebinde bulunacaksa Anayasa Mahkemesine başvurmadan önce Adalet Bakanlığımızca kurulacak olan Tazminat Komisyonuna başvurup, hakkını orada alabilmesi… Komisyon kararı da tabii yargı denetimine açık olacak. Buna benzer çok sayıda düzenleme ihtiyacımız var, bu ihtiyaçlarımızı TBMM’nin takdirine sunacağız. Takdir milletvekillerimizin…”

(Haberler.com)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com