Ana sayfa » Güncel » “GÖKGÜRÜLTÜSÜ BİLE DEPREMZEDELERİN YAŞADIĞI TRAVMA’YI TETİKLİYOR…”

“GÖKGÜRÜLTÜSÜ BİLE DEPREMZEDELERİN YAŞADIĞI TRAVMA’YI TETİKLİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Maraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler ağır travmalarla savaşıyor. Hava şartlarıyla 6 Şubat gecesini hatırlayan vatandaşlar; irkilme, uykusuzluk, kâbus görme şikâyetiyle hekimlere başvurdukları bildirildi.

Depremden kurtulanlar hâlâ psikolojik olarak zorlandığının altı çizildi.

Hava kötü olduğunda depremi hatırlıyorlar. Uyuyamıyor, korkuyor, sinirleniyorlar. Psikiyatristler onlara grup terapisi ve ilaç tedavisi veriyor. Ama yeterli değil. Afetzedelerin daha fazla desteğe ihtiyacı olduğu bildirildi.

Türkiye Psikiyatri Derneği üyesi Psikiyatrist Uzman Dr. Aslı Ceren Hınç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler çıktı.

Ceren Hınç, şunları belirtti:

“Temel ihtiyaçlar gibi psikiyatrik desteğe de ihtiyaç duyuluyor. Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde grup psikoterapileri çalışmaları yapıyoruz. Sahada yurttaşlara destek olmaya devam ediyoruz. Bireysel görüşmeleri hastane şartlarında yapıyoruz. 10’uncu ayda psikiyatrik muayene olarak artık pek çok kişiye ilaçla destek olmamız gerekebiliyor.”

“İlk aylara nazaran daha stabil kalan bazı semptomlar var, onlara müdahale ediyoruz. Bu semptomlar; uykusuzluk, kâbus, yağmur yağdığında irkilme gibi tepkimeler. 6 Şubat gecesi çok yağmurluydu. Bu hafta da bölge yağmurlu ve hafta boyunca uykusuzluk şikâyetiyle gelen çok kişi oldu. İrkilme tepkileri de çok fazla oluyor. Normalde umursamayacakları sese irkilebiliyorlar. Hızlıca sinirlenebiliyorlar, tahammülsüzlükleri var. Ruhsal yakınmalar ilk günlere göre daha fazla ortaya çıkmaya başladı…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com