Ana sayfa » Güncel » SAVAK: “LAİK EĞİTİM, İNSANCA YAŞAM VE DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE TALEBİNDE BULUNDUK…”

SAVAK: “LAİK EĞİTİM, İNSANCA YAŞAM VE DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE TALEBİNDE BULUNDUK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Cem Vakfı ve Anadolu Alevi Canlar Federasyonu, Kadıköy’de “Laik eğitim, insanca yaşam, demokratik Türkiye” talebiyle miting için bir çağrı yapmıştı.

Vatandaşlar, bugün saat 14.00’te Kadıköy’de İskele Meydanı’nda düzenlenecek olan “Laik eğitim, insanca yaşam, Demokratik Türkiye” mitinginde bir araya geldi.

Çağrıya pek çok devrimci, yurtsever ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Bu katılımcılar arasında Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesinde Yurttaşlar da vardı. Dernek şubesinin Dedesi Gökmen Savak yapılan mitingle ilgili şunları söyledi:

“Alevi-Bektaşi Federasyonu ve bileşenleri olarak İstanbul Kadıköy Meydanında bugün bir miting düzenlemeyi kararlaştırdık. Laik eğitim, insanca yaşam ve demokratik Türkiye başlıklı mitingimiz için duyurular yaptık. Hem Aliağa Alevi Kültür Derneğinden, hem de İzmir ve Türkiye genelinde Federasyona bağlı dernekler bu konuyla ilgili bildirim ve mesajlar yayımladı.

Bu anlamda Mitinde katılım için araçlar temin edildi. 10 Aralık’ta Alevi vatandaşlar olarak İstanbul Kadıköy Meydanında, Laik eğitim, insanca yaşam ve demokratik bir Türkiye konulu mitinge katılım sağladık. Saat 14:00’da başlayıp 16:00 civarında sona eren miting için Türkiye’nin her yanından çok sayıda Alevi yurttaş İstanbul’a geldi. Bizde bu bağlamda mitinge Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi olarak katılım sağladık. Son derece anlamlı anlar yaşadığımız bu mitinge katıldığımız için bütün üyelerimizle birlikte büyük bir mutluluk duyduk.

Miting’te Alevi yurttaşlar olarak taleplerimizi dile getirdik. Daha demokratik, laik ve insan haklarına özen gösterilen bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu güzel günlere en kısa zamanda ulaşmak istiyoruz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com