Ana sayfa » Yerel » UÇAR: “ALİAĞA’YI ŞEHİRCİLİK ALANINDA YENİ YÜZ YILA YAKIŞIR ŞEKİLDE YÖNETMEK İSTİYORUM…”

UÇAR: “ALİAĞA’YI ŞEHİRCİLİK ALANINDA YENİ YÜZ YILA YAKIŞIR ŞEKİLDE YÖNETMEK İSTİYORUM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa Belediye Başkan aday-adayı İnşaat yüksek mühendisi Burak Uçar parti binası önünde basın açıklamasında bulundu.

Partili bir kitleye hitap eden Uçar’ın konuşması şöyle:

Kıymetli partidaşlarım, değerli basın mensupları,

Son yıllarda yaşanan gelişmeler, Aliağa’nın potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini gösteriyor ve hepimiz bunun sonuçlarına katlanmak durumunda kalıyoruz.

Mevcut MHP’li yerel yönetim, halkın dertlerine çare olamıyor.,Aliağa’nın sorunları çözülmüyor, Aliağa hak ettiği şekilde yönetilmiyor. Sanayi şehri diye tarım ve hayvancılık göz ardı ediliyor,, turizme gereken önem verilmiyor çocuklara, gençlere yatırım yapılmıyor. Bir zümrenin adamı olmak değil, halkın adamı olmak için biz bu yola çıktık.

Artık şikayet etmek değil, elimizi taşın altına koyma zamanı geldiğine inanıyoruz. Bugün burada, CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı aday adayı olduğumu açıklamak için bulunuyorum.

Bugünü değil yarınları inşa etmek için yola çıktık. Siyaseten çok göz önünde olmasam da ülkem, milletim ve partim için kendimi geliştirmeye uğraştım. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır” sözünden hareketle, mensubu olmaktan onur duyduğum partim için mücadele etmeye devam edeceğim.

Akademisyen arkadaşlarım, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslektaşlarım, CHP’li yöneticilerim ve elbette Aliağa’ya gönül vermiş dostlarımla iki yıldır projeler geliştirdik.

İstihdam sağlayacak, eğitimi destekleyecek, çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini ön plana çıkaracakları projelerle biz hazırız.
Biz Aliağa’lı gençlerimizi Olimpiyat kürsüsünde, dünyaca ünlü konser salonlarında, bilimsel çalışmalarda, yazılım geliştirmede, yapay zeka kodları yazarken, ülkemiz için üretirken görmek istiyoruz.

Analarımızın, babalarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın yüzleri gülsün istiyoruz ve işçinin emekçinin kenti olan Aliağa’da, işçilerin işlerine son verilmesi değil, işçinin emeğinin büyütülmesi tarafında olacağız,

Ve Nazımın dediği gibi,
Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
Yok edin insanın insana kulluğunu,
Bu davet bizim…
Yaşamak bir ağaç, gibi tek ve hür
Ve bir orman gibi kardeşçesine,
Bu hasret bizim…

Artık bu hasreti dindirmenin zamanı geldi. CHP parti teşkilatlarımız, genel başkanımızdan gönüllülere varana kadar biz hazırız.
Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum…

BURAK UÇAR KİMDİR?…

Burak Uçar Mardin Midyatlı bir ailenin çocuğu olarak 1990 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Telekom emeklisi, elektrik mühendisi bir baba, ev hanımı emekçi annesi ve uzay mühendisi olan bir de erkek kardeşi bulunmaktadır.

Lisans eğitimini 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisi olarak tamamlamış ve ardından 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinde Yapı Mühendisliği Yüksek Lisansını yaparak İnşaat Yüksek Mühendisi unvanı almıştır. Uzmanlık alanı “Depreme Dayanıklı Yapısal Tasarım” üzerinedir.

Mesleki faaliyetleri sürecinde ülkenin en büyük atık su arıtma tesisleri, rezidans ve endüstriyel tesisleri başta olmak üzere bir
çok projede yer alarak milyonlarca insanın hayatına dokunmuştur. Siyasete bakışının temelinde Atatürk İlke ve İnkılapları yer almaktadır. Tüm yaşamını ve bu bağlamda ticari yaşantısı ve akademik hayatını Atatürk İlkeleri doğrultusunda sürdürmek, kararlılığındadır.

“Vatanını seven işini en iyi yapandır” sözünden feyz alarak, yeniliğin, bilimin ve emeğin önemini önde tutarak, en büyük değişimin, dönüşümün eğitimle olacağını ve yeni nesillerin eğitimle aydınlanmasının en doğru adım olduğunu savunmaktadır.

Yine aynı sebeplerle bir ülkenin en büyük dinamiklerinden birinin de kadınların hak ve özgürlükleriyle, yaşamın her alanında yer alması gerekliliğine, ülkenin kalkınması ve ilerlemesinde kadınların rolüne önem verilmesi ve desteklenmesine inanmaktadır.

Toplumda din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımı yapmadan eşit, laik ve demokratik bir yapının oluşumuna katkı sunmak hedefi ile
adaylık başvurusu ile yola çıkmıştır.

BURAK UÇAR’IN KARİYER HEDEFİ…

Öncellikli hedefleri 2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak, çok güçlü potansiyele sahip ve hem endüstri hem de ticaret bakımından örnek ilçelerden olan Aliağa’yı, şehircilik alanında yeni yüzyıla yakışır şekilde yönetmektir…

blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com