Ana sayfa » Güncel » İZMİR’Lİ GENÇLER!, BU FAALİYETLER SİZE ÜCRETSİZ…

İZMİR’Lİ GENÇLER!, BU FAALİYETLER SİZE ÜCRETSİZ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri önemsiyor ve zor şartlarda okuyan gençler için birçok kolaylığı hizmete sunuyor.

Peki İzmir’de gençler nelerden ücretsiz bir şekilde faydalanıyor. İşte o liste…

-Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından 15-30 yaş arası gençler için Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi, Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi, Genç İzmir Balçova Gençlik Merkezi, Genç İzmir Örnekköy Gençlik Merkezinde düzenlenen kurslar, atölyeler, çalıştaylar, kültürel ve sanatsal faaliyetler ücretsiz.

-İZELMAN A.Ş. tarafından Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), Mustafa Necati Bey Kültür Merkezi, Konak Metro İstasyonu ve Seferihisar Yerel Hizmetler Binası var olan Kitap Kafelerden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

-İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi,Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğüne bağlı olarak gençlere ücretsiz kütüphane hizmet vermektedir.

-Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi karşısı, Bornova Ege Üniversitesi karşısı ve Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi’nde çamaşırlarını yıkayabilir ve kurutabilirsin.

-Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından 15 gün boyunca Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde ve birer gün Urla, Bergama ve Ödemiş ilçelerinde uzman rehberler ile çeşitli şehir ve üniversitelerde farklı bölümlerde okuyan akran danışmanlarından oluşan ekip danışmanlık hizmeti alabilirsin.

-Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Alaçatı Oasis Aquapark, Güzelbahçe Yelki Olivelo, Yeni Foça Kumburnu, Bornova Gençlik Yerleşkesi Kamp alanı ve İnciraltı Terapi Ormanında yapılan gençlilk kamplarına katılabilirsin.

-Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Meryem Ana, Efes ve Şirince, Torbalı Antik Kent ve Key Müzesi, Seferihisar Gezisi, Bergama Antik Kent Gezisi, İzmir kent merkezi gezilerine katılabilirsin.

-Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen İzmir’de ikamet eden maddi olanakları kısıtlı ön lisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler eğitim yardımından faydalanabilir.

-Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından 15-30 yaş arası gençlere Örnekköy merkezli psiko-sosyal destek servisimizden yararlanabilirsin.

-İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmir’in girişimcilik dönüşümüne yön verecek ve merkezde uygulanacak temel girişimcilik eğitimleri, iş geliştirme faaliyetleri, mentorluk hizmeti ve seminerler ile kentimizin girişimcilik ekosisteminin gelişimine sende katılabilirsin.

-Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı gençlerin sanata erişimini destekleyen İzmir Art uygulaması üzerinden üyelik işlemlerini yapan 15-30 yaş aralığındaki gençler yararlanabilir.

-Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı,11-18 yaş arasındaki sporculara sportif performans ölçümü yapmak; Çeşitli branşlarda turnuvalar, spor kursları, antrenmanlar ve etkinlikler yapmak; triatlon yarışı, bisiklet sürüş ve yarışları yaptırılacak; Gençlik spor organizasyonları, etkinliklere ve kamplara katılabilirsin.

-Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarım faaliyetlerini güçlendirmek ve zirai üreticileri desteklemek adına tarım eğitimleri alabilirsin. Bugüne kadar tarım gönüllülüğü kanadı altında kiraz hasadı çağrısı ile yerel üreticiye gönüllü desteği sağlayabilirsin.

-Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine destek olmak için altı yemek dağıtım noktası oluşturuldu. Ege Üniversitesi Kampüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü, İYTE Kampüsü, Katip Çelebi Üniversitesi Kampüsü, Demokrasi Üniversitesi Kampüsü, Bakırçay Üniversitesi Kampüsünde hafta içi her gün 17.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com