Ana sayfa » Güncel » İŞTE DAHA YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI ALMANIN PÜF NOKTALARI…

İŞTE DAHA YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI ALMANIN PÜF NOKTALARI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişinin gündeminde yeni yılda maaşlara yapılacak olan zam konusu yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik zamanı gelmiş vatandaşların araştırdığı ve merak konusu haline gelen kritik soruyu yanıtladı.

Emeklilik kararı alan vatandaşlar için kritik döneme girildi. Emeklilik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aralık ve Ocak ayı emeklilik başvurularına ilişkin püf noktaları paylaştı.

Erdursun’un ifadelerine göre, 2024 Ocak ayında emeklilik başvurusu yapacaklar, emekli aylığından yaklaşık %7 daha fazla gelir elde edecekler. Ayrıca, Kıdem Tazminatı Tavanı’nın 35.000 TL civarında olması bekleniyor.

Kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdursun, “Daha öncede söylediğimiz gibi 2024 Ocak ayında emeklilik müracaatında bulunanlar yaklaşık %7 daha fazla emekli aylığı alacak… Kıdem Tazminatı Tavanı yaklaşık 35.000 TL olacak. Emeklilik müracaatı için 2023/Aralık mı, 2024 Ocak mı diye soranlar kıdem tazminatı ve emekli aylığına göre karar versinler” ifadelerine yer verdi.

Bu önemli bilgiler ışığında, emeklilik başvurusu yapmayı düşünenlerin kararlarını dikkatlice değerlendirmeleri bekleniyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com