Ana sayfa » Yerel » YAKUP ÖZTÜRK CHP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY-ADAYI…

YAKUP ÖZTÜRK CHP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY-ADAYI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yakup Öztürk, CHP’den belediye başkanlığı aday adayı oldu. Daha yaşanabilir Aliağa için yola çıktığını söyleyen Öztürk, başvurusunu Aliağa CHP İlçe Başkanı Ali Serçe’ye yaptı.

Uzun zamandır CHP’de çalışan, toplumsal projelerde görev alan Yakup Öztürk, Aliağa Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığı başvurusu yaptı. CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe’ye aday adaylığı dosyasını sunan Öztürk, temiz bir çevre, temiz belediyecilik, temiz bir gelecek için yola çıktıklarını açıkladı. Öztürk’ün başvuru törenine yakınları ve partililer de katıldı.

Ülkesini seven, ülkesinin aydınlık geleceği için çalışan CHP’lilerin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Yakup Öztürk, “On yıldır sosyal belediyecilikten uzak yaşayan bu güzel kentimizde emekçilerimizle, sanayicimizle, eğitimcimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla nefes alan, her canlımızla, güzel, yaşanabilir bir kent için aday oluyoruz. Adalet temelimizle çıktığımız bu yolda tüm çabamız, gelecek kuşaklara temiz bir çevre, temiz bir gelecek bırakmak. Her kesimi kucaklayarak, büyük bir yürekle, her kalpte atan hizmet aşkıyla çalışmaktan asla yorulmayacağız” dedi.

Belediye başkanlığı hedefiyle yola çıkarken hazırlıklı ve donanımlı olduklarını da anlatan Öztürk, “Bu kararı aldığımızda projelerimizi de hazırladık. Nasıl bir belediyecilik yapılması gerektiğinin bilincinde olan bir ekibimiz var. Hem kendime hem de ekibime çok güveniyorum. Aliağa’nın artık kangren olmuş mevcut sorunlarının çözümünün yanı sıra, Aliağa’nın tüm paydaşlarıyla daha iyi, kaliteli, özgürlükçü, adaletli bir ortamda yaşamasını sağlayacak projelerimizi de geliştirdik.

Çok önemsediğimiz bu projelerimizi buluşmalarımızda hemşehrilerimizle paylaşmaya başlayacağız. Aliağa’da ortak yönetim kararındayız. Bunun için mahalle meclislerini kuracağız. Tüm vatandaşlarımızın eşit ve adil bir şekilde kent yönetimine katılmasını sağlamak istiyoruz. Hedefimiz katılımcı demokrasi anlayışımızı geliştirmek. Aliağa’da kent bilincinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz.

Ortak karar alma kapasitemizi arttıracağız. Kentimizin daha yaşanabilir hale gelmesi için yapılacak çalışmalarda, tüm kesimlerin katılımıyla ortak kararlar alacağız. Projelerimizi bu şekilde geliştirip, uygulamaya alacağız. Bu şekilde 7’den 77’ye tüm Aliağa halkı hayata geçirilen her proje ile gururlanacak, sahiplenecek. Mahalle meclislerinde projeler tartışılacak, görüşler alınacak” diye konuştu.

Aliağa’nın hem tarım hem turizm hem de sanayi kenti olduğunu hatırlatan Yakup Öztürk, sanayi sektörüne yönelik projesini de şöyle açıkladı; “Aliağa önemli bir sanayi kenti. Sanayimizin tarımla, çevre ile dost gelişebilmesi için, üretime, istihdama daha fazla katkı sağlaması, yeni yatırımların kentimize gelmesi için, ihtiyaç duyulan kalifiye iş gücünün, eğitimli ara elemanın yetiştirilmesi için belediye olarak projeler uygulamaya alacağız.

İstihdam Enstitüsü ve Meslek Atölyeleri kurmayı hedefliyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesi için belediye olarak üniversitelerimiz, İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi, meslek odaları, ilgili sivil toplum kuruluşları ve sanayi kuruluşlarımızla, iş adamlarımızla ortak çalışmalar yapacağız. Tüm ilgili kurum ve kuruluşların bu projelerin içinde yer almasını önemsiyoruz. İşe ihtiyacı olanlarla elemana ihtiyacı olanların beklentilerine göre eğitimler vermek zorundayız. Bu projemiz çok önemli ekonomik ve toplumsal soruna çare olacak.

Sanayinin geliştiği kent olan Aliağa bu özelliği nedeniyle göç alıyor. Hem göçle gelen nüfusun hem de Aliağa’daki gençlerin çalışabilecek niteliklere sahip olmasını sağlamayı görevimiz kabul ediyoruz. Aliağa’da sanayinin gelişimine destek olurken, kentimizin tarım ve turizm hedeflerini de dikkate alacağız. Sanayinin turizm, tarım ve çevre hassasiyetlerini dikkate alarak gelişmesini istiyoruz. Bu konuda sanayicimizle iş birliklerini arttırmak, iletişimi güçlendirmek için Aliağa Sanayi Masası kuracağız. Bu masa yardımıyla sorunları daha kolay çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum.”

Yakup Öztürk Kimdir?…

Afyon Sandıklı’da 1972 yılında doğan Yakup Öztürk, 1985 yılından bu yana Aliağa’da yaşıyor. Lise eğitiminin ardından ticarete atılan Öztürk, 1994 yılında Aktif FM’i kurarak, radyo yayıncılığına başlamış. 2001 yılında Aliağa Genç İş Adamları Derneği’nin kurucu başkanlığını üstlenmiş. 2004-2009 yılları arasında Aliağa Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü olarak görev almış. 2009 seçimlerinde koordinasyon görevini yürütmüş. 2009-2014 yılları arasında Aliağa Belediye Başkan Koordinatörü, 2010-2018 yılları arasında Aliağa Kent Konseyi Başkanı olarak görev yapmış. Öztürk, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucular Kurulu ve 9. Dönem Başkanlığı, İzmir Kent Konseyi 2. Dönem Sözcülüğü görevlerini yürütmüş.

2016 yılında SS Aliağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Kurucu Başkanı olan Yakup Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye ile iş birliği yaparak, 2019 yılında Kuş Cenneti’nde bulunan Homa Dalyanı’nın işletmeciliğini kooperatifiyle üstlenmiş. Türkiye genelinde bulunan tüm dalyan kooperatiflerinin üst örgütü olan Türkiye Dalyan Birliği’nin kuruluşuna öncülük edip, Birlik Başkanlığı görevini almış, halen yürütüyor. 2011 yılında CHP’den İzmir Milletvekili aday adayı olan Öztürk, halen Aliağa’da basın sektöründe, kooperatifçilik alanındaki görevlerine devam ediyor.

Belgin Öztürk ile evli olan Yakup Öztürk, iki kız çocuğu babası…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com