Ana sayfa » Güncel » ÇALIŞAN EMEKLİLERE ÖDENECEK 5 BİN LİRALIK İKRAMİYENİN TARİHİ BELLİ OLDU…

ÇALIŞAN EMEKLİLERE ÖDENECEK 5 BİN LİRALIK İKRAMİYENİN TARİHİ BELLİ OLDU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yenişafak’ın haberine göre, Çalışan emeklileri de kapsayan ve tek seferliğe mahsus olarak verilecek 5 bin liralık ikramiyenin ne zaman hesaplara yatırılacağı konusu netlik kazandı. Tek seferlik verilecek olan 5 bin TL’lik ikramiye, emekliler arasında infial ve hayal kırıklığı yaratmıştı.

Ancak sonradan yapılan düzenlemeyle birlikte bu ikramiyenin, çalışan emeklilere de ödeneceği bildirildi. 5 bin TL’lik ikramiyenin çalışan emeklilere ne zaman ödeneceği konusu emeklilerin gündeminde bulunmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, çalışan veya çalışmayan ayrımı yapılmadan tüm emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin lira ikramiye ödenmesini öngören düzenleme, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylandı.

Komisyon tarafından değerlendirilen 80 maddelik torba kanun teklifine eklenen madde ile kapsam dışında kalan 4.7 milyon emekli de ikramiye hakkına sahip oldu.

Torba teklif, Komisyon’da kabul edildikten sonra gelecek hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşma sürecine girecek. Bu kapsamda bulunan 4 milyon 689 bin emekliye 5 bin liralık ikramiye, 15 Aralık tarihinden önce ödenecek.

Bu şekilde toplamda 15 milyon 120 bin emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi gerçekleştirilmiş olacak.

HESAPLARA YATACAĞI TARİH NETLEŞTİ

15 Aralık tarihine kadar ikramiyelerin hesaplara yatırılması için Hazine tarafından çalışmalar başlatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yasal düzenlemenin ardından, bu kapsama giren emeklilerin ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com