Ana sayfa » Güncel » SOĞAN KABUKLARINI ATMAYIN, BAKIN NELERE İYİ GELİYOR…

SOĞAN KABUKLARINI ATMAYIN, BAKIN NELERE İYİ GELİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Soğan kabukları aslında atık olarak görülen değerli bir besindir. Antioksidan özellikleri, sindirim sistemine olan faydaları ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle sağlık açısından oldukça önemlidir. Eğer henüz soğan kabuklarından çay yapmayı denemediyseniz, bu içeriğimizi fırsat bilerek deneyebilirsiniz.

Soğan kabukları, sofralarımızda sıklıkla kullandığımız soğanın dış katmanlarıdır. Genellikle çöpe atılan bu kabuklar aslında birçok faydaya sahiptir.

Ulusalpost.com’un derlediği bilgilere göre; Soğan kabuklarının en bilinen faydası, antioksidan özellikleri taşımasıdır. Antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerimizi korur ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Soğan kabukları da bu antioksidanları içerir ve sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Ayrıca soğan kabukları, sindirim sistemine de iyi gelir. İçerdikleri lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık gibi sorunları önler. Sindirim sistemi sağlığının korunması için düzenli olarak tüketilebilir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com