Ana sayfa » Siyaset » ÇAĞATAY GÜÇ: “BU İLÇENİN SOSYO-EKONOMİK PROBLEMLERİ VAR, BUNLARIN BAŞINDA KONUT SORUNU GELİYOR…”

ÇAĞATAY GÜÇ: “BU İLÇENİN SOSYO-EKONOMİK PROBLEMLERİ VAR, BUNLARIN BAŞINDA KONUT SORUNU GELİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İnşaat Mühendisi Çağatay Güç CHP Aliağa Belediye Başkan aday-adaylığı için başvuru da bulunduktan sonra bugünde yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası söz alan Güç kısaca özgeçmişinden bahsettikten sonra şu açıklamalarda bulundu:

“BEN MÜHENDİSİM AMA BELEDİYECİLİĞİ ÇOK SEVİYORUM…”

“CHP Aliağa’da bir dönem gençlik kolları başkanlığı görevinde bulundum. Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde kontrol mühendisliği yaptım. C sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. Belediyenin iş güvenliği ile ilgili raporlar hazırlamasında katkıda bulundum. İmar İşleri Müdürlüğünde proje kontrolörlüğü görevini yürüttüm. 2018 yılında annem ve babamla birlikte Sınav Kolejini kurduk. Ben belediyeciliği çok seviyorum. Ben mühendisim ama belediyecilik te bir meslektir, ben bu mesleği çok seviyorum.

O süreçte istemeden de olsa belediyeden ayrıldım. İşlerimiz çok yoğunlaşmıştı, babama yardım gerekiyordu. 2020 yılında da kardeşimle birlikte inşaat firmasını kurduk. Bir çok daire ve villa inşa ettik. Halen davam etmekte olan villa ve daire projelerimiz var.

“BU İLÇENİN SOSYO-EKONOMİK PROBLEMLERİ VAR, BUNLARIN BAŞINDA KONUT SORUNU GELİYOR…”

Sosyo-ekonomik problemleri var ilçemizin. Bunların başında kiralık konut yani barınma sorunu geliyor. Şu an en ucuz kira Yenimahalle de 18-19 bin lira civarında. Asgari ücretin 11.400 lira olduğu bir süreçte 15-20 bin liralık kiralar çok korkutucu. Keza ev fiyatları 3-3 buçuk milyondan başlıyor. İnsanlara fiyat söylemeye çekiniyoruz. Belediyenin buna ön-ayak olması gerekiyor.

“ALİAĞA DA KREŞ YOK, İNSANLAR İL DIŞINDAN ÇOCUKLARINA BAKSINLAR DİYE ANA-BABALARINI GETİRİYOR…”

Aliağa’da barınma ve eğitim problemi var. Mesela kreş yok İlçemizde. Devlet kreşi kapasite olarak yetersiz, ücretler 10-12 bin lira civarında. Karı-koca çalışan insanlar bu ücretleri karşılayamadıkları için çocuklarına baksınlar diye ana-babalarını çağırıyorlar. Bunlar aslında herkesin bildiği ancak kimsenin el atmadığı sorunlar.

“YAPI STOĞU YETERSİZ, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANDIRILMASI GEREKİYOR…”

Yaşlı bakım evleri Aliağa’da büyük bir sorun. Deprem bölgesinde yaşıyoruz, kentsel dönüşüm Aliağa’nın en önemli problemlerinden biri. Aliağa’da kentsel dönüşümün sekteye uğramasındaki başat nedenlerden biri yapı stoğunun yetersizliği. Kiralar çok yüksek olduğu için insanlar kiralık ev bulamadıkları için kentsel dönüşüme girdiği için yıkılması gereken evlerinden çıkamıyorlar. Buna öncülük etmek gerekiyor. Aslında alınacak çok basit tedbirlerle bu evlere yapılabilir. Bunu belediye şirketi yapabilir, dışarıdan şirket te yapabilir.

“ÇOCUKLAR 40-45 KİŞİLİK SINIFLARDA EĞİTİM GÖRMEYE ÇALIŞIYOR…”

En büyük problemlerden bir diğeri ise okul problemi. Şu anda 40-45 kişilik sınıflar var Aliağa’daki devlet okullarında. Bir çoğu hijyen malzemesi ve temizlik elemanı sorunu yaşıyor. Aliağa gibi zengin bir kentte bunun yaşanıyor olması utanç verici. Sanayi kuruluşlarını okul yapmaları konusunda teşvik edilmeleri gerekiyor. Bu iletişimi de ancak yerel yönetim sağlayabilir.

Öğrencilere öğlen yemeği verilebilir. Bunu bir çok belediye yapıyor, burada neden yapılmasın.?. Diğer projelerimi ise süreç içerisinde zaten açıklayacağım. Tema parklar, yollar. Bunları görsellemeleri yapılacak. Bu bir hizmet yarışıdır, ve iyinin de iyi vardır. Ankara ve İstanbul’da en büyük tema parkları ve köprüleri yaptılar.

“ALİAĞA DA İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜ ARTIRIP PROJELERİ HALKLA BİRLİKTE YAPMAYI PLANLIYORUZ…”

Sosyal belediyecilik denen şey insana dokunmaktır. Bunu tabana yayıp tabanın faydalanmasını sağlamak, amacımız budur. Biz geldiğimizde bunu ve istişareyi sağlayacağız. Ben yaptım olduğu mantığı güdüyoruz, siz STK’lara, sendikalara, muhtarlara sormuyoruz. Bu, kaynakları boşa harcamadır. Aliağa da istişare kültürünü artırıp bu türden projeleri halkla birlikte yapmayı planlıyoruz. Öncelikli amacımız budur.”

Sorularla devam eden basın toplantısı toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com