Ana sayfa » Siyaset » KYK YURTLARINDA YAŞANAN ASANSÖR KAZALARI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİ AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ…

KYK YURTLARINDA YAŞANAN ASANSÖR KAZALARI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİ AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti’nin verdiği KYK yurtlarında kullanılan asansörlerde muayene ve bakımlarında ihmal yaşanıp yaşanmadığına yönelik araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Gerekçenin önerisini açıklayan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, şunları söyledi:

“Türkiye’de KYK yurtlarının tablosu şudur: Asansörlerde denetimsizlik, kahvaltılarda açlık, odalarda fareler, ulaşımda kuyruk… Ülkemizin gençleri, hayatlarının en keyifli geçmesi gereken yaşlarda barınma krizi, açlık tehlikesi ve gelecek kaygısıyla cebelleşip duruyorlar. Yıllardır barınma sorunuyla karşılaşan öğrencilerimiz liyakatsiz kadrolar nedeniyle güçlükle yer buldukları yurtlarda artık can güvenliği sorunuyla karşı karşıyalar.

Zeren kızımızın hayatını kaybettiği asansör faciasından hemen sonra Ordu’nun Fatsa ilçesinde yine asansör kazası yaşandı. Geçen hafta ise Muş’ta asansör katlar arasında kaldı. Mahsur kalan öğrencilerimiz saatler sonra kurtulabildiler. Bu arka arkaya yaşanan faciaların sorumlusu kim dersiniz? Bilmesi gerekenler kör, sağır veya dilsizler…

Ülke çapında KYK asansörlerin bakımı için daha kaç öğrencinin ölmesini, yaralanmasını bekliyorsunuz? Neden sorumlular cezalandırılmıyor?”

“BUNU VAKA-İ ADİYEDEN SAYAMAYIZ”
Öneri üzerine Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, şöyle konuştu:

“Lütfen empati yapınız. Gözünüzden sakındığınız evladınızı bir KYK yurduna gönderiyorsunuz; eğitim almasını hedefliyorsunuz ve Zeren Ertaş kızımızın da olduğu gibi cenazesiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunu vaka-i adiyeden sayamayız. Mutlaka bunun sebeplerini araştırmak zorundayız. Burada denetimsizlik varsa, kişisel bir hata varsa bunun hesabını mutlaka bunu yapandan sormak zorundayız. Bunun iktidarı, muhalefeti olmaz. Hayatının baharında olan bir kızımızın geldiği acı sondan bahsediyoruz.”

CHP Grubu adına öneri üzerine konuşan Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, şunları söyledi:

“Birçok üniversite öğrencisi KYK yurtlarında yaşananlara tepki göstermek ve seslerini duyurmak istedi ama iktidar ne yaptı? Engelledi ve birçok öğrenciyi gözaltına aldı. KYK yurtları sürekli kötü ve sağlıksız koşullarıyla gündeme geliyor. Aileler binbir zorlukla evlatlarını üniversiteye gönderiyor; devlete emanet ediyor. Ama 21 yıllık AKP hükümeti gençlerimize sahip çıkamıyor; onları koruyamıyor. Üniversite açtım; yurt yaptım demekle olmuyor. Yurt yaptıysan sana emanet edilen çocuklara kendi öz evladın gibi bakacaksın. Bakamıyorsan da hesabını vereceksin.”

NE OLMUŞTU?
Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin soruşturmada asansör firması yetkililerinden M.B. tutuklanmıştı.

Olayın ardından Aydın Valisi Yakup Canbolat “15 kişilik asansöre 16 kişi bindiler” demesi tepkilere yol açmıştı.

Zeren Ertaş’ın ölümünün ardından KYK, panik halinde ülke genelinde birçok yurtta asansör denetimi yaptırmış ve çok sayıda asansör mühürlenip kullanıma kapatılmıştı. Ancak KYK yurtlarındaki asansör arıza ve kazaları yine de son bulmamış, Rize, Sivas, Ordu, Çorum, Muş’taki KYK yurtlarında arıza ve kazalar sonucu bazı öğrenciler ya mahsur kalmış ya da düşen asansörlerde son anda faciadan kurtulmuştu.

Tüm yurtta öğrenciler üniversitelerde ve KYK yurtlarında Zeren Ertaş için ayağa kalkmış ve “Ölmeye değil okumaya geldik” diyerek protesto gösterileri düzenlemişti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com