Ana sayfa » Yerel » TÜPRAŞ İZMİR RAFİNERİSİNDE 8 İŞÇİ İŞTEN ATILDI…

TÜPRAŞ İZMİR RAFİNERİSİNDE 8 İŞÇİ İŞTEN ATILDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüpraş Yasa, Sözleşme, Sendika tanımama yönündeki uygulamalarına devam ediyor: Şirket bu bağlamda İzmir Rafinerisinde çalışan 8 işçinin işine son verdi.

Yaklaşık bir buçuk sene önce Tüpraş Rafinerilerinde çok sayıda işçi performans bahanesiyle işten atılmaya çalışılmıştı. Sözleşmeyi, yasayı, sendikayı çiğneyen ve örgütlülüğü dağıtmayı hedefleyen bu saldırıya bütünlüklü yanıt verilememişti.

Bu saldırının arkasından yaklaşık 7 ay önce 8 işçi , daha önce çıkarılan arkadaşlarının kendi aralarında yazışmalarını işverene göndermesi sonrası disipline sevk edilmişti. Disiplin kurulu 8 işçinin iş akdinin feshi kararı verdi. Toplu sözleşme gereği fesih durumlarında nihayi karar genel başkan ve genel müdürün görüşmesi sonucu karara bağlanır maddesine göre arkadaşlar işe geri döndü. 6 işçi başka ünitelere olmak üzere iş başı yaptılar. Bugün bu işçilerin iş akitleri fesh edildi.

Bazı işçilerin 16-24 vardiyasına gelirken kartları okunmadı. Alınan duyumlara göre Tüpraş genel müdürünün mevcut sözleşmeyi yok sayarak ısrarla 7 ay önceki disiplin kurulu kararını uygulamakta ısrarcı olduğu belirtiliyor…

Kaynak-Ege İşçi Birliği

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com