Ana sayfa » Güncel » EV, ARSA VE İŞYERİ SAHİPLERİ DİKKAT!, EMLAK VERGİSİ İÇİN SON GÜNLER. GECİKME FAİZİ ÖDEMEYİN…

EV, ARSA VE İŞYERİ SAHİPLERİ DİKKAT!, EMLAK VERGİSİ İÇİN SON GÜNLER. GECİKME FAİZİ ÖDEMEYİN…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ev, arsa, arazi, işyeri gibi gayrimenkulu olanlar dikkat. Emlak Vergisi’nin ikinci taksiti için ödeme zamanı. Son gün ise 30 Kasım olarak açıklandı. Eğer bu süre içinde emlak vergisini ödemezseniz gecikme faizi uygulanacak.

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?
Emlak vergisinde muaf olan kişiler ise bir mülkü olan ancak bunun dışında herhangi bir geliri olmayan emekliler, şehit aileleri, dullar, gaziler, işsizler ve yetimler olarak açıklanıyor.

Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?
Emlak vergisi ödeme süreci, farklı yöntemlerden faydalanılarak hızlıca tamamlanabilir. Vergi ödemesi için yönelebileceğiniz ilk yöntem, e-Devlet üzerinden ödeme yapmaktır. Bu yöntemi tercih ettiğinizde aşağıda sıralanan adımları takip ederek süreci başarıyla noktalayabilirsiniz.

  • İlk olarak kullanıcı bilgileriniz ile sisteme giriş yapın.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra ekrana gelen sayfadaki arama kısmına “Vergi Borcu Sorgulama” yazın. Alternatif olarak doğrudan “İnternet Vergi Dairesi” seçeneğine de tıklayabilirsiniz.
  • Gerçekleştirdiğiniz emlak vergisi sorgulama işlemi sonucunda ödemeniz gereken tutar listelenir. Aynı sayfada geriye dönük borçlarınızı da görebilirsiniz.
  • Son adımda, ödeme bilgilerinizi girip işleme onay vermeniz yeterlidir.

Emlak vergisi ödeme zamanı geldiğinde, bu yönteme ek olarak doğrudan T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kullanıma sunduğu İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasından faydalanabilirsiniz. Ayrıca müşterisi olduğunuz bankanın internet sitesi veya mobil uygulaması aracılığıyla gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Emlak vergisi ödemek için daha geleneksel yöntemleri de tercih edebilirsiniz. Örneğin; havale veya EFT yoluyla vergi tutarını ödeyebilirsiniz. Bu seçenek dışında ikamet ettiğiniz yerdeki vergi dairesinde bulunan vezneler aracılığıyla vergi borcunuzu yatırma imkanı bulabilirsiniz.

Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?…
Emlak vergisi, mükellefler için yıllık bir gider kalemidir. Yani bu vergiye tabi olanların her yıl devlet tarafından belirlenen tutarı ödemeleri şarttır. Emlak vergisi ödeme işlemi genelde iki taksit halinde gerçekleştirilir. Verginin ilk taksit ödemesi, mart ayının ilk gününden mayıs ayının son gününe kadar yapılabilir. İkinci taksit ödeme aralığı ise kasım ayının son günü ile sınırlandırılmıştır.

Yıllık emlak vergisi ödemesini, iki eşit taksit şeklinde gerçekleştirebileceğiniz gibi tek seferde de tüm vergi tutarını yatırabilirsiniz. Böylece gündelik sorumluluklarınızın yoğunlaştığı dönemlerde bir de emlak vergisi ile ilgilenmek durumunda kalmazsınız. Peşin ödemeler, mayıs ayının sonuna kadar yapılmalıdır…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com