Ana sayfa » Güncel » KUBİLAY: “5, 10 VE 20 LİRA MADENİ PARAYA DÖNÜŞECEK…”

KUBİLAY: “5, 10 VE 20 LİRA MADENİ PARAYA DÖNÜŞECEK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında bastırdığı İç göbeğinde iktidarın “Türkiye Yüzyılı” sloganı kullanılan “5 Türk Lirası” hatıra parası bugün tedavüle sunuldu.

100 milyon adet bastırıldı
“5 Türk Lirası” madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus olmak üzere 100 milyon adet basıldı.

Konuyla ilgili Ekonomist Dr. Murat Kubilay konseptin doğruluğu ve estetik değeri üzerine yorum yapmayacağını, onun yerine neden 5 TL basıldığını izah edeceğini sosyal medya hesabı X üzerinden paylaştı.

Kubilay’ın paylaşımı şöyle:

“1 kuruş resmen ölü doğmuştu, tedavüle çıktıktan birkaç ay sonra yerlere atılır oldu. Ardından 5 kuruş sessizce kullanım dışı kaldı. 2018 sonrasında 10 kuruş ve 25 kuruş günlük işlemlerden silindi. 50 kuruş küçük yerlerde hala kullanılıyor, yerel seçimden sonra o da tümden kaybolacak. 1 liranın ömrü az daha uzun olur.

Eğer elektronik ödeme sistemleri ve kredi kartı teknolojisi gelişmeseydi, esnaf erişemediği bozuk paralardan ötürü şimdiki gibi sadece hayıflanmaz, iş yapamadığı için isyan bile ederdi. Buna rağmen yeni paralar yakında kullanıma girecek. Bizde 6’lı madeni para ve banknot sistemi uygulanıyor. Bu değiştirilemez kural değil ama muhtemelen sürdürülecek…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com