Ana sayfa » Güncel » ÖĞRENCİLER, HESABINIZI ELE GEÇİREBİLİRLER, BU MESAJLARA KANMAYIN!…

ÖĞRENCİLER, HESABINIZI ELE GEÇİREBİLİRLER, BU MESAJLARA KANMAYIN!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Üniversite kapılarının açılmasıyla harekete geçen dolandırıcılar ele geçirdikleri iletişim bilgileriyle, öğrencilere mesaj göndermeye başladı. Gençleri aylık 2 bin TL’ye varan burs vaadiyle kandıran dolandırıcılar, daha çok üniversiteye yeni başlayan öğrencileri hedeflerine koydu.

Dolandırıcılar öğrencilere attıkları mesajın içeriğinde “Bursunuzun onaylandığını görüyorum. Bursunuz 9 ay süreli geri ödemesiz ilk ay 2 bin TL kalan 8 ay bin 500 TL olarak devam edecek. Başka sormak istediğiniz bir soru varsa, yardımcı olalım. Sonra kaydınızı yaptırmak için birkaç işlem yapacağız” diyerek öğrencilerden “Adınıza kayıtlı IBAN var mı? Mobil bankacılık kullanıyor musunuz? Kimliğiniz yanında mı?” sorularını yönelttiği görüldü. Bazı dolandırıcıların öğrencileri etkilemek için 50 yıllık tarihe sahip vakıfların isimlerini kullandığı görüldü.

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, dolandırıcıların normal vatandaşlardan çok hızlı çalıştıklarını, gündemi yakından takip ederek çeşitli dolandırma yöntemi belirlediklerini dile getirdi.

Hesapla borçlandırıyorlar…
Bu noktada kendilerine gelen şikayetlerden bahseden Gündüz, “Bahis konularında bu veriler kullanılıyor. Hesap ellerine geçince dolandırıcılar istedikleri şekilde borçlandırabiliyorlar. Burada çocukların bu olayı yaşaması velilerin dolandırılması anlamına geliyor. Velilerimizin de sorumluluklarını iyi bilmesi gerekir.

Dolandırıcılar hem burs miktarını yüksek tutuyorlar hem de önden bir para da gönderebiliyorlar. Bu gençlere güven veriyorlar. Temiz duyguları olan öğrencilerimiz her şeye imza atabiliyorlar. Muhakkak öğrencilerimiz önce ailelerine danışsınlar. Zarar görmesinler, temizlemeyecekleri sıkıntılar yaşayabilirler” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com