Ana sayfa » Güncel » KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPMA DÖNEMİ TARİHE KARIŞIYOR!…

KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPMA DÖNEMİ TARİHE KARIŞIYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sokaktan markete kadar hemen hemen her alanda sıkça kullandığımız kredi kartlarında yeni bir dönem başlıyor. Kredi kartı komisyonlarının artması, günlük alışveriş alışkanlıklarını da etkiliyor. Hem esnafın hem de vatandaşın tercihi artık bu yönde olacak. İşte esnafın uyguladığı bu yöntem…

KREDİ KARTI KOMİSYONLARI ARTTI, ESNAF İSYAN NOKTASINA GELDİ!…

Günoyu’nun haberine göre kredi kartı komisyonlarının 7 kat artması sonucunda bu oran %0.49’dan %3.5’e yükseldi. Bu artış herkesi rahatsız ederken, esnaflar da bu durumdan şikayetçi oldu.

Kredi kartı ile yapılan ödemelerden alınan yüksek komisyonlar, esnafın mali durumunu olumsuz etkiliyor ve kar marjlarını azaltıyor. Bu durum, nakit paranın da önemini artırıyor.

PARA TAŞIMA DÖNEMİ KAPANDI…

2023 yılına gelindiğinde aktif kredi kartı kullanıcı sayısı 108 milyon 300 bine yükseldi. Pandemi sürecinden bu yana insanlar cebinde nakit para taşımama eğilimindeyken, bankalar bu fırsatı kullanarak komisyon oranlarını yaklaşık 7 kat artırma yoluna gitti. Bu artış, tüketicilerin ve esnafların sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

ESNAF IBAN YÖNTEMİNE GEÇTİ…

Esnaf, yüksek komisyon oranları nedeniyle zor durumda. Bazı işletmelerde “kredi kartı geçerli değildir” ibareleri yer alırken, alışılmadık bir yol izleniyor. Nakit para taşımayan fakat kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen müşteriler, şimdi IBAN yöntemini tercih ederek işlem yapıyor. Kredi kartı kabul etmek istemeyen esnaf, müşterilerin parayı banka hesaplarına göndermesini tercih ediyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com