Ana sayfa » Güncel » TARİH BELLİ OLDU, BU ARAÇLAR TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK…

TARİH BELLİ OLDU, BU ARAÇLAR TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin yerli ve millî otomobil projesi Togg, üretim aşamasında hız kesmeden ilerlerken, otomotiv sektöründe yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi ve rekabet gücünün artırılması için hükûmetten yeni hamleler geliyor.

Otomotiv sektörüne yönelik olarak ‘Mobilite Araç ve Teknolojileri Yol Haritası’ çalışması güncellenerek, ileri sürücü destek sistemlerine sahip araçlara geçişin desteklenmesi, şarj altyapısının kurulması, yeşil dönüşümün sağlanması, eski araçların yenilenmesi, yerli tedarikin ve katma değerin artırılması gibi konulara odaklanılacak.

Bu kapsamda, elektrikli araçların yaygınlaşması için tüm araç gruplarını kapsayacak şekilde şarj altyapısı kurulumu için devlet yardımları oluşturulacak. Ayrıca, araç şarj istasyonu teknolojisinin şartları, Avrupa Birliği (AB) uygulamalarına uyumlu olarak belirlenecek.

2028 YILINDA TRAFİĞE ÇIKAMAYACAKLAR

Otomotiv sektöründe çevre dostu politika izlenerek, kirletici vasfı yüksek olan eski araçların 2028 yılına kadar trafikten çekilip yerine çevre dostu ve güvenli araçlara geçilmesine yönelik bir program tasarlanacak.

Aynı zamanda, şehir içi ve şehirler arası ulaşımda elektrikli otobüslerin kullanımı yaygınlaştırılacak. Batarya geri dönüşümü, ikincil kullanımı ve bertarafına ilişkin sistem oluşturulacak.

Otomotiv yan sanayisinde küresel marka oluşması ve özel sektörün ülke rekabetçiliğine destek olacak şekilde yürüteceği programlar, devlet tarafından desteklenecek. Otomotiv sanayiinde uluslararası doğrudan yatırımların artırılması sağlanacak…

Günboyu

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com