Ana sayfa » Güncel » İZENERJİ İŞÇİSİ İŞ BIRAKTI, BASIN AÇIKLAMASINDA: “İVEDİ ÖDEME” TALEBİNDE BULUNULDU…

İZENERJİ İŞÇİSİ İŞ BIRAKTI, BASIN AÇIKLAMASINDA: “İVEDİ ÖDEME” TALEBİNDE BULUNULDU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İzBB) iştiraki İzenerji A.Ş’de örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası (Genel-İş) üyesi emekçiler 1 günlük iş bıraktı. Toplu sözleşme kapsamındaki ikramiye haklarının ödenmemesi gerekçesiyle Egemenlik Binası önünde eylem yapan Genel-İş Sendikası 2 ve 9 No’lu Şube üyesi emekçiler, İzBB bürokratlarına seslendi.

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, ikramiyeler ödene kadar eylemin süreceğini ifade ederken bu nedenle tek bir işçiye dahi yaptırım uygulanmaya kalkarsa Egemenlik Binası önünde yatacaklarını kaydetti. İzBB’nin bir diğer iştiraki İzelman A.Ş’de çalışan emekçilerin ikramiyelerinin ödeneceğine yönelik bilgilendirme yapıldığına dikkat çeken Gül, bu tutumun iş barışını bozduğunu vurguladı. Basın açıklamasın esnasında yüzlerce emekçi; ‘İş ekmek yoksa hizmet de yok’, ‘İzenerji işçisi köle değildir’, ‘Hak hukuk adalet’ sloganları attı.

Görüşme talebimize yanıt verilmedi…
Sosyal hakları ve ikramiyelerinin zamanında ödenmesi için uzun zamandır mücadele ettiklerini söyleyen DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, “Yaşanan bu süreçte İzBB bürokratları görüşme taleplerimize yanıt vermemiştir, belediye yetkilileri tek taraflı davranarak işçiler arasında; iş barışını bozacak şekilde hareket etmiş, 11 bin izenerji emekçisini hiçe sayarak mesai arkadaşlarımızın ikramiyelerini yatırmamıştır.

Bu durum çalışanlar arasında ayrımcılığa yol açmıştır. Buradan haykırıyoruz bizler eşit işe eşit ücret isterken ve bunun mücadelesini verirken; sözde değil özde eşitlik istedik. Bizler, diğer şirket işçilerine nasıl ödemeler yapılıyorsa; nasıl diğer şirket işçilerine kaynak ayrılıyorsa, mesai arkadaşlarımıza da yaşatılan mağduriyetin önüne geçilmesi için ödemelerin zamanında yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Ödemelerin ivedi olarak yapılması talebimizdir” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Gül, “Zamanında alamadığımız hak edişlerimizin kıymeti harbiyesi yoktur.

Buradan İzBB bürokratlarına sesleniyoruz; işçiler arasında bu ayrımcılığa biran önce son verin! İzenerji işçisi köle değildir. Buradan tekrar haykırıyoruz, tekrar ediyoruz ve uyarıyoruz; bu süreçte İzenerji emekçileri olarak toplu sözleşmeden doğan bütün haklarımızın gününde ve zamanında yerine getirilmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Baskı yapılırsa kapıya yatarız.

Gül son olarak, “İkramiyelerimiz ödene kadar eylemimiz sürecek. Diyalog kapımız açık… Bu sorun çözülürse eylemimiz biter, çözülmezse buradayız. Eğer tek bir işçi arkadaşımıza baskı ya da yaptırım uygulanırsa bu kapıda yatarız” dedi…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com