Ana sayfa » Güncel » ALDIĞI MAAŞ YETMEDİ, EK İŞ YAPARKEN ÇATIDAN DÜŞTÜ YAŞAMINI YİTİRDİ…

ALDIĞI MAAŞ YETMEDİ, EK İŞ YAPARKEN ÇATIDAN DÜŞTÜ YAŞAMINI YİTİRDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Medya’da örgütlü Ege İşçi Birliğinde bir iş kazası nedeniyle meydana gelen ölüm olayına ilişkin paylaşımda bulunuldu. Paylaşım şöyle:

“Ateş Çelik çalışanı Mustafa Armanarlı isimli işçi kardeşimiz aldığı ücretin düşüklüğü yüzünden Bergama Göçbeyli’de ek iş olarak bulduğu firmada çatı işinde çalışırken çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

Bergama’nın Göçbeyli köyünde ek iş olarak bir firmada çatı işinde çalışan 10 yıllık Ateş Çelik işçisi Mustafa Armanarlı adlı işçi kardeşimiz çatıdan düşerek iş cinayetinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden arkadaşımız yaklaşık 10 yıldır Ateş Çelik firmasında çalışıyordu, aldığı ücret alım gücü karşısında eridiği için ek iş yapıyordu.

Bugün ülkenin ekonomik özeti çok net karşımızda. Açlık sınırının bir tık üstü yoksulluk sınırının ise çok çok altında ücretlerle ne eğitim, ne giyim, ne sağlık ne sosyal yaşam bir arada gitmiyor. Sendikalaşmak istiyorsun işten atılıyorsun, hakkını savunuyorsun 25/2 den tazminatsız çıkış veriliyor.

Bu saydığımız örnekler Ateş Çelik firmasında fazlasıyla var. Mustafa’nın yaşadığı acı durumun hiçbirimizden farkı yok. Bu sistemde birlik olamıyorsan ya açlık ya ölüm ikilemi milyonlarca işçinin omuzunda duruyor..

Başta ailesi olmak üzere Ateş Çelikteki mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com