Ana sayfa » Siyaset » EMEKLİ ZAM İSTEDİ, KABİNE: “SADAKA” KARARI VERDİ…

EMEKLİ ZAM İSTEDİ, KABİNE: “SADAKA” KARARI VERDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Ekonomideki sorunların çözümü, depremde yıkılan şehirlerin ayağa kaldırılması ve terörle mücadele önceliklerimizin başında yer almaya devam etmektedir.

Ekonomi alanındaki programımızı dikkatle yürütüyoruz. 12. kalkınma planımızın hazırlarını önemli ölçüde tamamladık. Orta vade ve uzun vadeli programları yürütürken ekonominin güncel sorunlarını da ihmal etmiyoruz. Yaşadığımız enflasyon sıkıntısını çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz.

Biz iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırarak, üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirmeyi hedefliyoruz. Son yıllardaki fiyat dalgalandırmalarının sonuna geldiğimize inanıyoruz. Geldiğimiz seviyenin yeni yöntemleri devreye alıyoruz. Küresel ekonominin büyüme tahminleri sürekli düşerken Türkiye’nin büyüme tahminlerinin sürekli artması doğru yolda olduğumuz gösteriyor.

Aldığımız tedbirler ve kestiğimiz cezalar neticesinde otomobilde spekülatif fiyatlar ortadan kalktı, benzer uygulama gayrimenkul piyasasında da olacak.

Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz.

EMEKLİLERE ZAM GELECEK Mİ?…
Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir kez olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmaya karar verdik. Emekli olup çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Kasımın ilk yarısı itibarıyla hesaplara yatırılacak.

Böyle büyük bir depremde kimi eksiklikler yaşanabilir. Ama millet devlet dayanışması ile çözülemeyecek sorunu yoktur.

Terör örgütüne daha bir şiddetle harekatlar düzenlemeye devam edeceğiz. Sınırlarımızda terör koridoru açılmasına izin vermeyeceğiz. Esasen müttefiklerimiz bunun sözünü verdiler, ama sözlerine tutmadılar…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com