Ana sayfa » Güncel » AKKUYU NÜKLEER SANTRALININ RUS MÜDÜRÜ: “BU SANTRAL BİZE AİTTİR, BAŞKA BİR ÜLKEDEKİ KENDİ SANTRALIMIZDIR…”

AKKUYU NÜKLEER SANTRALININ RUS MÜDÜRÜ: “BU SANTRAL BİZE AİTTİR, BAŞKA BİR ÜLKEDEKİ KENDİ SANTRALIMIZDIR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bir Rus devlet kanalında konuşan Akkuyu Nükleer A.Ş. CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva, “Biz, kendi topraklarımızda değil, kendimiz için inşa ediyoruz. Bu nükleer santral Rusya’ya aittir. Bu, başka bir ülkenin topraklarında bulunan kendi santralimizdir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, videoyu sosyal medya hesabından yayınlayarak Zoteeva’nın açıklamasına şu sözlerle tepki verdi: Bu açıklama malumun ilanıdır! Bu anlaşmaya imza atanlara soruyorum, siz bu durumdan utanmıyor musunuz? Buna imkan verenler yerli ve milli olmaktan bahsedemezler!.

İnşaatı henüz bitmeyen Akkuyu Nükleer Santrali’nin tehlike saçtığı ortaya çıkmıştı. Mersin’deki yüzde 51’i Rusya’ya ait olan Akkuyu Nüklere Santralı’nın çalışmaları uzmanların tüm uyarılarına karşın hız kesmeden devam ediyor.

Projenin temel yapılarında çatlaklar oluştuğu daha önce de gündeme gelmiş, bu da Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi tarafından kabul edilmişti. Ayrıca nükleer güç santrallarının eski teknoloji olduğunu belirten uzmanlar her zaman kaza riskinin olduğunun altını çizmişti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com