Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE NEREDE HANGİ BALIKLAR TUTULUR?…

İZMİR’DE NEREDE HANGİ BALIKLAR TUTULUR?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aslında İzmir’in bütün kıyı kesiminde balık tutulur. İzmir’in en işlek yerleri olan Konak, Karşıyaka, Bostanlı gibi kıyılardan geçerken birçok insanın elinde oltası ile balık tutmaya çalıştığını görürsünüz. İzmir’de balık tutmak için şehir merkezi veya şehir dışı ayrımı yoktur. Oltanızı alarak denizi gördüğünüz her yerde balık avlayabilirsiniz.

Bunun dışında sırf balık tutmak için tekne turları da düzenlenmektedir. Eğer kıyıdan değil de direkt denizin ortasında balık tutmak isterseniz bu turları kullanabilirsiniz. Bu turlar ise daha çok İzmir’in deniz kıyısı olan Seferihisar, Urla, Gümüldür, Özdere, Dikili, Foça gibi ilçelerinde düzenlenmektedir.

Balık tutmaya giderken bunları yanınıza almaya unutmayın!
Balık tutmaya giderken, yanınıza almanız gereken şeyler var. Ege’de, deniz balıklarının tercihi olan yemleri çantanıza almanız gerekiyor. Bu yemler arasında canlı yem, bütün ölü balık yem, sülük yem, şakşak yem, kalamar, midye, karides, teke, çağanoz gibi yem çeşitleri önde geliyor. Bunlardan önce en temel balık avlama malzemeleri olan balık sepeti, su, su kabı, olta makinesi, olta kamışı ve iğneyi de çantanıza koymayı unutmamalısınız.

İzmir’de en çok bulunan balıklar hangileri?
İzmir’de en çok bulunan balıklar bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterir.

Gümüldür’de mırmır, kefal, levrek, lidaki, çupra, kupes, barbun bulunurken, Ürkmez’de ise kefal, çipura, lidaki barbun, kupes, mırmır, isparoz, mercan, ispendek, levrek, iskorpit, mığrı, sargoz ve karagöz balıkları bulunur.

Özdere’de balık avlayacaksanız burada da Kefal, karagöz, granyöz, barakuda, akya, levrek, mırmır, isparoz, lidaki, sargoz, domuz balığı, kayabalığı, antenli mercan, lambuka, gopez, çipura ve trança balıkları oltaya sık gelen balıklardır.

Seferihisar’da ise mercan, sinarit, karagöz, sargoz, granyöz, çipura, mırmır, isparoz, hanos, turna, kefal, levrek, mığrı balıklarına çok sık rastlanır.

Dikili’de de mercan, karagöz, mırmır, lidaki, çipura, levrek, isparoz ve kupes balıkları bulunmaktadır.

Çeşme’de ise en çok oltaya gelen balıklar, sargoz, karagöz, mercan, kalamar balığı ve hanos, levrek, çipura, orkinos balıklarıdır.

Eğer Kordon’da balık avlayacaksınız buralarda da karşınıza en çok Çipura, kefal, isparoz, minekop, mırmır ve levrek balıkları karşınıza çıkacaktır…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com