Ana sayfa » Siyaset » “YEREL SEÇİMLERDE AKP VE MHP İLE İTTİFAK YAPILABİLİR…”

“YEREL SEÇİMLERDE AKP VE MHP İLE İTTİFAK YAPILABİLİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Seçimlerdeki yenilginin ardından dağılan Millet İttifakı’ndaki ayrışma sürerken, İYİ Parti yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamıştı.

Seçimlerin ardından AKP ve MHP ile ittifak yapılabileceğini savunan İYİ Parti Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu yeniden sahneye çıktı.

Hatipoğlu, TV100 yayınında açıklamalarda bulunarak AKP ve MHP ile ittifaka dair “Türkiye’de böyle şeyler olabiliyorsa aynı tabandan olan partiler neden bir araya gelemiyoruz?” dedi.

CHP ile yaptıkları ittifakta bazı illerde sorun yaşadıklarını aktaran Hatipoğlu, “Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor oyunuz boşuna gitmesin gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir” diye konuştu.

İYİ Partili isim, “Ben, ‘olsun’ diye söylemiyorum ama olmasını dillendirdiğim zaman insanlar neden bu kadar alınıyor veya tepki veriyor?” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com