Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen: “KARŞIYAKA’DA E-BİLET İSYANI…”

Çiğdem Çimen: “KARŞIYAKA’DA E-BİLET İSYANI…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Mustafa Baykara sezonu başladı. Şampiyonluk parolasıyla lige merhaba diyen Karşıyaka, sezona 3-1’lik galibiyetle başladı.
Eynesil galibiyetiyle dönen yeşil kırmızılı ekip, büyük taraftarının yüzünü güldürdü. Şimdi gözler, Alsancak’taki ilk buluşmaya çevrildi.

Takımını hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftar, 17 Eylül 2023 Pazar günü saat 19.00’da Amasyaspor ile karşılaşılacağı maça çoktan hazır. Semtin dört bir yanı yeşil kırmızı bayraklarla donatıldı. Taraftarın keskin zekâsıyla hazırlanan afişin karekodu hazırlandı. Ve birçok yere asıldı.

Yeşil kırmızı sevdayla hizmet veren Karşıyaka sosyal medya hesapları, yediden yetmişe herkesi maça davet ediyor. Alsancak’ta Kaf Sin Kaf fırtınası eseceği, taraftarın estirdiği bu rüzgârla takımın galibiyete koşacağına herkes inanıyor.

Büyük buluşma için, semtin kenetlenip tek yürek olduğu bu ortamda ister istemez sorunlarda yaşanıyor. Taraftarın hiçbir mazeret göstermeden geleceği maç için, E-bilet uygulaması söz konusu. Bu sezon geçilen Mobilet uygulaması, herkes için uygun değil.

İnternet kullanıcısı ve internete girmeye olanağı olmayan, akıllı telefon ve kredi kartı kullanmayan taraftarın bilet alabilmesi söz konusu değil. Maça günler kaldı. İçinde bulunan durumu gözler önüne seren Karşıyaka taraftarı, her geçen saniyenin öneminin farkında. Birçok Karşıyaka sosyal medya hesabı, E-Bilet sorununu aşamayan taraftarın yanında. Bu sorun giderilmezse büyük bir coşku yerine hüsran yaşanabileceği uyarısında da bulunuldu.

Başta Karşıyaka Spor Kulübü yönetimine, Karşıyaka Belediyesi’ne ve semtin etkili ve değerli birçok ismine bilet konusunda seslenen Kaf Sin Kaflılar’ın bu çığlının duyulması oldukça önemli. E-Bilet sorunun ortadan kalkması ise çok daha önemli. Büyük taraftarın, her zaman olduğu gibi yüreğini ortaya koyacağı maça sayılı günler kaldı.

Şu ana kadar Mobilet uygulaması ilgili yaşanan sorun ilgili yetkili hiçbir kişiden bir açıklamada gelmedi. Az öncede belirttiğimiz üzere, sadece büyük taraftarın ve onların emek vererek oluşturdukları sosyal medya hesaplarının isyanı söz konusu. İşte taraftarın sesi olan ve birçok kişi tarafından destek görüp paylaşılan o açıklamalar.

MOBİLET UYGULAMASINA VE BİLET FİYATLARINA TEPKİ!…

KSK Haber: Her sene olduğu gibi öğrenci kardeşlerimizi de düşünmek zorundayız. Öğrencinin kendi kazancı yoktur. Haftalığından yemek yemeyerek biriktirerek maçlara geliyorlar. En ucuz bilet 75 TL. olması adı günümüz şartlarında pahalıdır. Asgari ücretli çalışan bir baba eşini çocuğu maça getirmek istese çok pahalı oluyor. Kendi durumunuz iyi olabilir. Bir sigaraya bir kahveye 50-100 lira veriyor olabilirsiniz. Veremeyenleri ve öğrenci kardeşlerimizi düşünmek zorundayız.

Cenk Karace‘nin başkan olduğunda liselere dağıtılan biletlerle maça giren taraftarlar şu an kombinesini alıp her maça gelen kemik tayfa oldu. Gelecek nesillere Karşıyakalılık kültürünü aşılamak istiyorsak gençlerimizi tribüne çekmeliyiz.

Maç günü gişelerde bilet satılmazsa büyük hüsranla karşılaşabiliriz. Mobileti açıp satılan biletlere bakarsanız anlarsınız. Online bilet satılsın ama gişeden de satılsın. Kredi kartı kullanmayanlar, akıllı telefon kullanmayanlar, maça gelmeyecek mi?

KARŞIYAKA CAİMASINA ÇAĞRI…

Belediye başkanlarımız, siyasi parti il ve ilçe başkanlıkları sizleri öğrenci kardeşlerimize destek yarışına davet ediyoruz. Sadece seçim zamanı değil şimdi görelim sizleri.

100 bilet benden, 200 bilet bizden gibi bakalım ilk açıklama kimden gelecek?

En fazla bileti kim alacak ?…

Karşıyakalılık kültürünün devam etmesi için bilet açıklamalarınızı bekliyoruz. Pazar akşamı da hepinizi tribüne bekliyoruz. KSK Haber, Mobilet üzerinden maç bileti almak isteyen Karşıyaka taraftarı için oldukça açıklayacı bir video hazırlayıp yayınladı.

MAÇ BİLETİNİ ALMAK İSTEYEMLER İÇİN: https://www.instagram.com/p/CxKO8bagwWD/

Şimdi ise, yaşanabilecek kaosa dikkat çeken YIL1912 MULTIMEDYA’nın haklı sesine kulak verelim:

Şöyle söyleyeyim, işin kimse ciddiyetinin farkında değil herhalde…

Pazar senin maçın var. Şunun sırasında 1.5 mesai günü kalmış. Kimse kıpırdamıyor.

Adam 65 yaşına gelmiş mobilden bilet almak mı görmüş dünyasında. Ayrıca bilet nasıl alınacağının tanıtımını Sosyal Medya hesapları yapıyor. Yazık çocuk harfi harfine anlatmış, bir de video yapmış.

Belki pazar akşam orada 10.000 kişi olacakken mobilden bilet alanlar ancak 2000 kişi…

KAOSUN FARKINDA MISINIZ?…

PAZAR GÜNÜ ALSACAK’TA hala kâğıt bilet soranlar olacak ve birçok kişi maça izlemeyip geri dönecek. Şimdiden söylemleri duyabiliyorsunuzdur: ‘’Kardeş bilet nasıl aldın.’’ , ‘’Öğrenci bilet var mı? , ‘’Yavrum bana da bilet alabilir misin rica etsem’’, ‘’Kâğıt bilet yok mu a.q.’’ , ‘’Hay sizin yapacağınız işe…’’

Artık hesabı internet mi, mobilet mi, yönetim mi, kâğıt bilet basıcıları mıü yasa mı verir. Unutmadan emniyetin de biletsiz taraftarı oradan uzaklaştırma çabası… Umarım yaşanmaz ve bu yazımız çözüm yolunda bir öncü olur…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com