Ana sayfa » Güncel » İZMİR BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA, İZMİR ŞEHİR KARTI BAŞKA ÜLKELERDE BİLE KULLANILABİLECEK…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA, İZMİR ŞEHİR KARTI BAŞKA ÜLKELERDE BİLE KULLANILABİLECEK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Şehir Kartı’nın tanıtım toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleştirildi.

“Şimdi İzmir zamanı” sözleriyle açıklamalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Büyükşehir Belediyemizin şirketi İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş, İZTEK tarafından hayata geçirilen İzmir Şehir Kartı’nın tanıtımı için sizlerle buluşmanın mutluluğu içindeyim. Her gün yaklaşık iki milyon vatandaşımızı işine, sevdiğine ve yuvasına kavuşturan İzmirim Kart’ı geliştirmek adına bugüne kadar pek çok yenilik yaptık.

Bir süre önce toplu ulaşım sistemimize banka ve kredi kartlarıyla ödemeyi dahil etmiş, böylece vatandaşlarımızın banka kartıyla toplu ulaşım hizmetimizden faydalanmalarını sağlamıştık. Daha sonra İzmirim Kart’la ilgili yepyeni bir açılım daha getirdik. Ulaşım kartımızı sanal ortama taşıdık. Bugünse vatandaşlarımızı yepyeni bir hizmetle daha buluşturuyoruz: İzmir Şehir Kartı… Bu yeni projemiz yalnızca toplu ulaşımda değil, banka kartlarıyla aynı mantıkla çalışan bir ‘mobil cüzdan’ olarak da İzmirlilere hizmet verecek. Vatandaşlarımız belediye hizmetleri başta olmak üzere tüm harcamalarını, online alışveriş ve para transferlerini, üstelik de dünyanın her yerinde bu kartla yapabilecek.” dedi.

Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de ilk kez bir Büyükşehir belediyesi şehrin esnaflarına bu denli önemli bir kaynak sağlıyor. Bunu nasıl yapacağız? Rutin olarak devam ettiğimiz sosyal yardımları, İzmir Şehir Kartı sayesinde kentimizin esnafı ve tüccarı üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Yapılacak kırtasiye yardımı, 80 bin ihtiyaç sahibi haneye gıda, bot, mont gibi pek çok yardım yapıyoruz. Bu yardımlarımız da artık İzmir Şehir Kartı sistemine üye olan esnafımızdan tedarik edilecek. Bütçe planlamamız gereğince 2024 yılı sonuna dek yaklaşık 500 milyon liralık sosyal yardım yapacağız. Bu kaynağın tamamı, şehrimizin esnafı ve tüccarı üzerinden ihtiyaç sahiplerine aktarılacak. Böylece esnaf da kazanacak.”

Ekim ayından itibaren kullanıma açılıyor

Soyer “İzmir Şehir Kartı’nın ekim ayı itibarıyla tüm vatandaşlarımızın kullanımına açılacağını müjdelemek isterim. Arzu eden herkes İZTEK hizmet noktalarından cüzi bir ücretle hizmet sunan İzmir Şehir Kartı’na ulaşabilecek.” dedi.

İzmir Şehir Kartın özelliği ne?
Dünyanın her yerinde toplu ulaşıma binme imkanı sunuyor.
Banka kartı olarak kullanılabilecek.
Sosyal yardımlar nakit olarak yüklenecek.
Yüklenen bakiyenin sadece yerel esnafta kullanılabileceği bir sistemi olacak…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com