Ana sayfa » Spor » Çiğdem Çimen: “KAF KAF’TAN MUSTAFA BABA’NIN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞAN BAŞLANGIÇ…

Çiğdem Çimen: “KAF KAF’TAN MUSTAFA BABA’NIN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞAN BAŞLANGIÇ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Karşıyaka Çarşı, yıllardır olduğu gibi 2023-24 sezonunda da düştü armanın peşine. 8 Eylül 2023 Cuma Günü, akşam saat 20.00’da Osman Bey Parkı’nda toplandı. Ve ardından Eynesil Bld. maçı için yola çıktı. Uğruna bir hayat adadıkları takımlarının, deplasmandan 3 puanla dönüp lige iyi bir başlangıç yapacağına inandılar.

‘’Biz Karşıyakalıyız’’ söyleminin getirdiği sarsılmaz inancı yanına alan büyük taraftar, bu galibiyeti çok yakın bir zamanda ölümsüzlüğe uğurladığı ‘’Etendim Mustafa’’sına armağan etmek istiyordu. Ve Karşıyaka, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Ligin ilk maçında, taraftarın yüzü güldü. Ve düşman askerlerinin denize dökülüş yıl dönümünün kutlandığı 9 Eylül Günü, alınan bu önemli galibiyetle taçlandı.

Bu galibiyet en çok da ‘’Bir Baba Hindi’’ lakaplı efsane Mustafa Baba’nın büyüklüğüne yakıştı. Sanki rakip takım da sadece Karşıyakalıların değil bütün herkesin sevip saydığı Mustafa Baykara’ya karşı bir hata yapmak istemiyordu. Eynesil’in kendi kalesine atmış olduğu gol de adeta bunu anlattı. Karşıyaka’yı özel ve farklı kılan büyük bir değer olmak, böyle bir şey olsa gerek.

Yeşil Kırmızıların büyük bir özenle hazırladığı pankart, Mustafa Baba’yı çok sevdiği ve bir ömür harcadığı tribünlerden bir an bile olsun ayrı kılmadı. Kim bilir daha kaç nesil, O’nun adını yaşatacak? ‘’Efsaneler Ölmez’’ sözünü sonsuz kez doğrulayan Mustafa Baba, huzur içinde uyu. Evlatların, seni asla unutmayacak. Senin ruhunla, tribünlerde yerini alacak.

Takımlarının harika bir başlangıç yapmasıyla, gelecek hafta Alsancak’ta oynanacak olan Amasyaspor maçı için daha şimdiden sabırsızlanan taraftar, maç biletlerinin ne zaman satışa çıkacağını sormaya başladı bile. Anlayacağınız, büyük Karşıyaka taraftarı cephesine, değişen hiçbir şey yok. Aksine her yeni sezon, takımlarına çok daha büyük bir tutkuyla bağlanıyorlar. Rakiplerin korkulu rüyası olan, dünyada eşi benzeri olmayan tribünlerini ise anlatmaya hiç gerek yok.

Maçın özetine geçmeden önce, deplasmana gidemeyen Karşıyaka taraftarın da maç boyunca sanki stattaymış gibi bulundukları yerde hop oturup hop kalktıklarını, Eynesil’den gelen her gol haberiyle sevinçten göklere uçtuğunu belirtmeden olmaz. Zaten, onların galibiyetin tadını çıkarırken bir taraftan da Amasyaspor maçına bugünden hazır olmaları bu durumu anlatıyor.
İşte Karşıyaka için bir galibiyetten çok daha fazlası olan maçtan geriye kalanlar.

STAT: Eynesil İlçe

HAKEMLER: Melih Aldemir, Umut Ertemel, Göker Erel

EYNESİL BELEDİYESPOR: Yunus Emre, İhsan Uğur *, Ufuk *(Dak. 77 Alperen Elmas), Ferhat *, Alperen Aydın * (Dak. 58 Berat *), Mahmut Ender * (Dak. 58 Mustafa), Engin Berk * ( Dak. 66 Sertan *), Alparslan Devlet *, Yusuf *, Emrullah *, Erçağ * (Dak. 58 Cengizhan *)

KARŞIYAKA: Haydar *, Erdinç **, Alpay *, Bilal *, Ferdi *, Emre Keleşoğlu * (Dak. 69 Barış *), Hakan ** (Dak. 88 Mustafa), Sefa *, Emre Gemici * (Dak. 76 Ömer Alper), Yasin * (Dak. 69 Adem Büyük *), Enes ** (Dak. 89 Emre Özsarı)

GOLLER: Dak. 31 Yasin, Dak. 53 Enes, Dak. 59 (Kendi kalesine) Ferhat (Karşıyaka), Dak. 63 Mustafa (Eynesil Belediyespor)

SARI KARTLAR: Ferhat, Mustafa (Eynesil Belediyespor),Yasin, Enes (Karşıyaka)

Giresun Eynesil Belediyespor karşısında baştan sona etkili futbol oynayan Karşıyaka 31. dakikada Yasin Ozan’ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da etkili oynayan Kaf Kaf 53. dakikada Enis Nalbantoğlu’nun golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0. 59. dakikadaki Karşıyaka atağında Ferhat Çoban’ın kendi kalesine attığı golle 3-0 öne geçen Karşıyaka, 63. dakika Mustafa Şekeroğlu’nun golüne engel olamadı ve Eynesil İlçe Stadındaki maçtan 3-1 galip ayrıldı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com