Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen: “MUSTAFA BAYKARA SEZONU BAŞLADI…”

Çiğdem Çimen: “MUSTAFA BAYKARA SEZONU BAŞLADI…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Bugün, 9 Eylül.

9 Eylül, 4 yıllık kahredici işgale son verilen gündür. Sadece Yunan’ın değil emperyalizmin denize döküldüğü gündür. İzmir’in dağlarında o çiçeklerin açtığı gündür 9 Eylül. Bu şanlı tarih; Türkiye’nin ve tüm mazlum milletlerin kurtuluşuna giden yolun başlangıcıdır. Kutlu olsun.
Gözbebeğimiz Karşıyaka’mız, güzel İzmir’in ve bütün vatanın kurtuluşunun simgesidir.

Karşıyaka’mız, Gazi’mizi bağrına basmıştı.

Kalabalıktan “Mustafa Kemal…” sesleri yükseliyordu. Gazi, Karşıyaka’ya gidiyordu.

Yunan Kralı Konstantin, Türk Bayrağı’na basıp bu eve girmişti. Şimdi de Atatürk’ün Yunan Bayrağı’na basarak o eve girmesi isteniyordu. “O hata etmiş. Bir milletin bağımsızlık sembolü olan bayrak çiğnenmez” dedi. Bayrağı kaldırttı, beyaz mermerlere basarak eve girdi. Bütün dünyaya insanlık dersi verdi.

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ölümsüz kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Varlığımızı borçlu olduğumuz kurtuluş gününde, Karşıyaka Spor Kulübü’müzün kurucusu Kadızade Zühtü Işıl’ı anmanın, bir görevimizin olduğunun bilincinde ve farkındayız. İzmir’e giren ilk Türk askeri birliği olan 5. Süvari Kolordu Komuta Heyeti ‘nde yer alan kurucumuz Zühtü Işıl’ın takımı bugün, 2023-24 sezonun ilk maçına çıkıyor. Eynesil Belediye deplasmanı ile lige merhaba diyen takımımızın, kurtuluş gününü zaferle taçlandıracağına inanıyoruz.

Yeşil kırmızı sevdaya bir ömür adayan büyük Karşıyaka taraftarı, ilk maçta takımını yalnız bırakmadı. Hiçbir engel tanımadan yolları bir kez daha aşan taraftar, 2023-24 sezonunu çok yakında zamanda kaybetmiş olduğu, sadece Karşıyaka’nın değil yediden yetmişe bütün herkesin sevgisini ve saygısını kazanan efsane ‘’Mustafa Baykara’’ya adadı. ‘’Etendim Mustafa’’ sının, ‘’Bir Baba Hindi’’ tezahüratını hiç unutmayacak olan Karşıyakalılar, diyor ki: ‘’ O Gece, Bu Sene’’ efsanevi tezahüratın gerçekleşeceği sezon başladı. Ve Şanlı Kaf Sin Kaf’ımız şampiyon olarak, 3.Ligden çıkar.’’

Şampiyonluğa olan inancımızı bir kez daha yeniledikten sonra yıllardır Karşıyaka’nın başarısı için hiçbir çıkar gözetmeden emek veren Karşıyaka Tribün Lideri Taner Ütüklerli’nin, son zamanlarda yapmış olduğu açıklamalara göz atalım. Taraftarın sesi olan bu ifadelerin; Karşıyaka sevgisini yaşatan, gelecek nesillere örnek olan ve tarihteki yerini çoktan alan önemli ifadeler olduğu su götürmez bir gerçek. Arif olan diyelim ve sözü abilerin abisi Taner Ütüklerli’ye bırakalım:

GERÇEK BULUŞMA İKİNCİ HAFTA ALSANCAK…

Ben kendi kişisel tercihimle cumartesi günkü Bornova maçına gitmiyorum… Karşıyaka’mızın taraftarla buluşma maçının, Eylik deplasmanında deplasmancılarla tanışıp Allah’ın izniyle kazanıp sonrada Alsancak’ta büyük Karşıyaka taraftarının önüne çıkmasıdır.

O güne kadar Alsancak’ı doldurma adına her şeyi yapacağız.
Bornova’daki sıradan hazırlık maçını şova dönüştürmeye çalışmak amatörlüktür.
Bu işlerin organizasyonunu düzenleyecek Korhan kardeşim uzak kalmışsın galiba.
Burası kaçıncı lig olursa olsun Karşıyaka taraftarı her zaman Ligi maçı değil takımını önemser ve her yerde Süperdir. Hazırlık maçı mutlaka yapılsın ama sessizce takımın hazırlanması adına olsun.
İsteyen seyretmeye gider tribün yapmaya değil.

EFSANELER ÖLÜMSÜZDÜR…

Geçen hafta ölümsüzlüğe uğurladığımız KARŞIYAKAMIZIN, KAF SİN KAF’ ımızın simgesi; hepimizin ETENDİM MUSTAFA’ sı güzel insan MUSTAFA BAYKARA’ nın ruhu hayrına , yarın hayatı boyunca olmaktan mutlu olduğu KARŞIYAKA ÇARŞI’sında LOKMA dökülecektir.
KARŞIYAKA “ETENDİM MUSTAFA” sını “BİR BABA HİNDİ …” tezahüratını unutmayacak.
Allah gani gani rahmet eylesin.

YÖNETİME GÜVENİMİZ TAM, BU HAREKET ŞAMPİYONLUĞUN HABERCİSİ

Olağanüstü Kongrede göreve gelen yönetimimiz tarafından, Asbaşkanımız Mustafa Taşova liderliğinde sezon öncesi oluşturulan Osman Dal, Ayhan Gültekin, Celal Doğanalp’in yer aldığı Futbol Şubemiz, ana yönetim takdiri ile lağvedilip yerine; Başkan Azat Yeşil, Cenk Karace, İlker Ergüllü, Mustafa Karabağlı, Hasan Yıldırım ve Mustafa Taşova dan oluşan yeni Futbol Şubemiz olarak belirlendi.

Güvenimizin tam olduğunu kongremizde de açıkça gösterdiğimiz yönetimimizi bu anlamda da tebrik ediyoruz.

Taraftarımızın gözbebeği Futbola verilen değeri en güzel şekilde gösteren bu hareketi şampiyonluk habercisi olarak görüyor başarılar diliyoruz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com