Ana sayfa » Siyaset » YALÇIN: “KANSER İLAÇLARI YÜZDE 4530 FAZLA FİYATA SATILIYOR, ARADAKİ FARK KİMİN CEBİNE GİRİYOR?…”

YALÇIN: “KANSER İLAÇLARI YÜZDE 4530 FAZLA FİYATA SATILIYOR, ARADAKİ FARK KİMİN CEBİNE GİRİYOR?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Kanser İlacı Fiyat Farkına İlişkin Açıklamalarda Bulundu.

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, son günlerde gündemi meşgul eden kanser ilacı fiyatlarına ilişkin ciddi iddialar dolaştığını ifade etti. Bu iddiaların ardından, ilgili kanser ilacın gümrükten giriş fiyatının 468 TL olduğunu belirten Yalçın, ilacın eczanelerde 21,693 TL’ye satılma nedenini sordu.

Aradaki bu büyük fiyat farkını sorgulayan Yalçın, “%4530 fazla fiyata satılıyor. Aradaki bu devasa fark kimlere gidiyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Bedri Yalçın, “Halkımızın sağlığı üzerinden böylesine büyük bir soygunun nasıl gerçekleştirildiğini ve bu paraların kimlere gittiğini öğrenmek halkımızın en doğal hakkıdır. Kanser ilaçları, birçok vatandaşımızın hayatını sürdürebilmesi için zorunlu bir ihtiyaç. Bu ilaçların üzerinden bu denli büyük kârlar elde edilmesi kabul edilemez. Bu konunun derinlemesine araştırılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Birliği Partisi, ilaç sektöründeki bu tür iddiaların aydınlatılması adına ilgili mercilerden detaylı bir inceleme yapılmasını talep etti.

Ayrıca, Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, vatandaşların sağlık hizmetlerine adil ve uygun fiyatlarla erişimini sağlamak için sektördeki tüm aktörlerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com