Ana sayfa » Güncel » OKUL ÇANTASINDA TAMİR DÖNEMİ BAŞLADI: “BİR ÇANTANIN FİYATI 700-800 LİRA. ÖYLE OLUNCA İNSANLAR ALAMIYOR…”

OKUL ÇANTASINDA TAMİR DÖNEMİ BAŞLADI: “BİR ÇANTANIN FİYATI 700-800 LİRA. ÖYLE OLUNCA İNSANLAR ALAMIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı için haftalar öncesinden başlayan okul alışverişi sezonuna rağmen satışlarda durgunluk yaşanıyor. Okul çantası fiyatlarının 700-800 TL’yi bulması üzerine aileler, eski çantaları tamir ettirerek yeniden kullanmaya başladı.

Ankara Çantacılar Sokağı esnafı Murat Çiftçi, “Geçen sezona göre, fiyatta yüzde 100 artış var. Bugünlerde buranın insan kaynaması lazım. Görüyorsunuz sokağı bomboş. Okullar haftaya açılıyor, bir şey yok 10 gün kaldı. Demek ki vatandaş alamıyor ki gelmiyor. Tamirciler ful, tamirciler çok iyi.

54 yıldır bu sektördeyim. Böyle berbat bir durum hiç görmedim. Bilmiyorum ne yaparız, bilemiyorum” dedi. Çanta tamircisi olan Murat Altuntaş ise “Bir çantanın fiyatı 700-800 lira. Öyle olunca insanlar, alamıyor. Alım gücü düştü. İnsanlar eskileri çıkartıp tamir yaptırıyorlar şu anda” sözleriyle yaşanan sıkıntıyı özetledi.

Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, “Sinek avlıyorlar. Esnafın çoğu bugün belki iş yapabiliyor ama biz Aralık-Ocak aylarını düşünüyoruz, çoğu iş yeri kapanacak” değerlendirmesinde bulundu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com