Ana sayfa » Güncel » “ADİL BAŞKANA SESLENİYORUM, YASALARI UYGULA VE HERKESE EŞİT MESAFE DE OL…”

“ADİL BAŞKANA SESLENİYORUM, YASALARI UYGULA VE HERKESE EŞİT MESAFE DE OL…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Şevket ve Sabahat Cömert çitti gurbetçi bir aile. Uzun yıllar Almanya’da yaşadıktan sonra Dikili-Denizköy’e yerleşmeye karar verirler.

Verirler vermesine de Cömert çifti bundan sonraki yaşamlarında sürekli sorun, sürekli problem yaşamaya başlar. Bunun sebebi çiftin yazlık evlerinin önüne yapılan bir yazlıktır. Gelin bundan sonrasını Şevket Cömert’ten dinleyelim:

ZEMİNİ 73 METREKARE OLAN BİR YERE 120 METREKARELİK BİNA YAPILDI…

“Ada 121, parsel 5’re bir yazlığım var. Yazlığımın önüne bir yazlık yapıldı. O da tabi parselli olan bir yer. Fakat zemin kata 73 metrekare verilen bir yere 120 metrekare alan yapıldı. Ve bunun hatalı olduğu konusunda Dikili Belediyesini bir türlü ikna edemedik. İki kez bilirkişi getirmemize rağmen bilirkişi eve bile girmeden rapor tutuyor. Biz onların bu şekilde rapor düzenlemeleri konusunda yönlendirildiklerini düşünüyoruz.

MUHTARIN OY POTANSİYELİ VAR, BİZİM BÖYLE BİR GÜCÜMÜZ YOK. TABİ BU DURUM TÜM KARARLARI ETKİLİYOR…

Yazlığın sahibi Muhtar olduğu için bizde yurtdışından gelip yerleştiğimizden, ve oy hakkına da sahip olmadığımızdan yapılan uygulamalarda oraya yönelik iltimaslarda bulunulduğunu görüyoruz. Yahşibel Muhtarı olan beyin belediye başkanına oy kazandırabilecek bir potansiyeli varken bizim böyle bir durumumuz yok. Sanırım bu, alınan-verilen kararları Muhtar bey lehine etkiliyor. Eşimle birlikte aynen böyle düşünüyoruz.

RESİM GÖTÜRDÜM, MERDİVENLERİ GÖSTERDİM, TADİLAT YAPIYORUZ DEDİLER…

Dost-ahbap ilişkileri biz kendimizi bu işin kurallara uygun bir şekilde halledilmesi için ne kadar yorsak ta maalesef o kadar istememize rağmen hiç bir sonuç alamıyoruz. Resim götürdüm, merdivenleri gösterdim, tadilat yapıyoruz diye bir gerekçe belirttiler. Zaten inşaata başlandığından beri merdivenin dışarıda olacağı belliydi. Bunu resimlerle kanıtlıyoruz. İlginç bir şey daha söyleyeyim, bilirkişi geldiğinde sökülüp biraz öteye konulmuş merdiveni göremiyorlar nedense. Buna göre de rapor tutuyorlar.

Belediye yönetimi biz haklılığımızı ne şekilde ispat etmeye çalışırsak çalışalım gözlerini kapatmış sunduğumuz hiç bir delili görmüyor, görmezden geliyor. Bizim evimiz 2008’de yapılmış bir ev. Bizim evde bir hata bulabilselerdi vah bizim halimize. Belediye’ye sorduk, bize o gün her yerde inceleme yaptık, sizin evde de yaptık cevabını verdiler.

BU DURUM MUHTARLA BİZİM ARAMIZDA BİR İNATLAŞMAYA DÖNÜŞTÜ ARTIK…

Benim bu konuyla ilgilenen iki avukatım var, belediye ikisinin de adeta elini-kolunu bağlıyor. Savcılık bilirkişiden bize böyle bir rapor geldi, sizin yaptığınız suç duyurusu bu rapora göre sonuçsuz kalıyor diyor. Yazlığımın önünü kapatmış, arkasını kapatmış, beni artık o kadar ilgilendirmiyor. Artık bu durum ikimiz arasında bir iddialaşmaya dönüştü. Ben haklılığımı kanıtlayacağım, Muhtar, hayır kanıtlayamazsın diyor. Suçlu olduğunu kendisi de biliyor aslında fakat durumu nedeniyle avantajlı olduğu da çok açık. Bizim bu konularda haklılığımızı destekleyecek hiç bir tanıdığımız yok, herkes onun lehine konuşuyor, ifade veriyor.

BU, KİŞİYE ÖZEL SAĞLANMIŞ HAKSIZ BİR RANTTIR…

Biz Muhtar beyin mülkiyetine sahip çıkmak istemiyoruz, asla böyle bir düşüncemiz yok. Bina da ne fazlaysa onun kaldırılmasını istiyoruz. Alt katı 50 metrekare, üst katı 70 metrekare olarak kiraya veriyorlar. 120 metrekare de öbür taraf yapıyor. Alın size 240 metrekare. Biz en başından beri bunun haksız bir rant olduğunu iddia ediyoruz.

ADİL BAŞKANA SESLENİYORUM, YASALARI UYGULA VE HERKESE EŞİT MESAFE DE OL…

Bize zamanında buraya bina bile yapılamaz denmişti ama maalesef bırakın bina yapılamamasını ne şekilde yapıldığı herkes görüyor. Adamın şahsi malı yapar, belediye de izin verdiyse eyvallah. Ancak izin verildiği ölçüde yapılması bizim talebimiz. Bizim binadan 5 metre daha uzun yapıldı o bina. İki daire olarak bildirip 4 daire yaptılar.

Başkan Adil Kırgöz’e sesleniyorum, adalet istiyorum sayın başkan. Sen herkesin başkanısın, herkese eşit ölçüde mesafeli olmalısın. Lütfen bu konuda yasaları uygulayın, şu ya da bu şekilde kimseyi ayırmayın, kimseyi kayırmayın…

blank
blank
blank
blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com