Ana sayfa » Güncel » “B SINIFI” EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT!…

“B SINIFI” EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Daha önce motosiklet ehliyet sınıflarında değişiklik yapılacağı, A1 sınıfı ehliyeti olan motosikletlerin, B sınıfı ehliyetle trafiğe çıkabileceği iddiaları gündemi sallamıştı.

B sınıfı ehliyetlerde söz konusu düzenlemeye henüz gidilmediğinden 1255 cc motorlar ile trafiğe çıkanlar denetime takılınca yüksek trafik cezaları alıyorlar. Aynı zamanda, 125 cc motor kullanan sürücülerin kurslardan en az 2 ders alma şartına tabi tutulacağı da iddialardan biriydi.

EĞİTİM ZORUNLULUĞU GELİYOR!

Gündemde yer alan bu iddialarla ilgili son noktayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya koydu. 125 CC altı motosiklet kullanımı için eğitim şartı olduğunu belirten Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda daha önce bir çalışmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışmaya devam ediliyor.

Eğitim önemli. Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli”

Ayrıca Bakan Yerlikaya, trafiği tehlikeye atacak şekilde motor kullanan, koruma ekipmanı ve kask takmayan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerin artarak devam edeceğini de belirtti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com