Ana sayfa » Güncel » GETİR 2.500 ÇALIŞANINI İŞTER ÇIKARACAK…

GETİR 2.500 ÇALIŞANINI İŞTER ÇIKARACAK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hızlı teslimat şirketi Getir, operasyonel küçülme kararı aldığını duyurarak, globalde toplamda yaklaşık 2 bin 500 çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada Getir’in Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de faaliyetlerine devam edeceği duyuruldu.

Şirket bu yılın başlarında Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya pazarlarından çekilme kararı almıştı.

Getir’den konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“Market ürünleri hızlı teslimat sektörünün öncüsü Getir olarak, operasyonel verimliliğimizi önemli ölçüde artırmak için global organizasyonumuzu yeniden yapılandırma kararı aldık.

Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışan bulunuyor. Ancak, üzülerek aldığımız kararla, ekibimizi küçülterek operasyonlarımızı sürdürdüğümüz pazarlarda yaklaşık 2 bin 500 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz.

Bu zor kararı, süreçten etkilenen tüm çalışanlarımız için, Getir’in iyi ve adil olma ilkesine sadık kalarak, en doğru şekilde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına tam uyum içinde uygulayacağız. Özverili çalışmaları ve şirketimize yaptıkları önemli katkılar için tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Getir olarak Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de faaliyetlerimize devam ederek, sekiz yıl önce kurulmasına öncülük ettiğimiz bu iş modelinin geleceğine olan inancımızla, önümüzdeki dönemde de sektöre öncülük edeceğiz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com