Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA DİSK EMEKLİ-SEN’DEN BASINA VE KAMUOYUNA…

ALİAĞA DİSK EMEKLİ-SEN’DEN BASINA VE KAMUOYUNA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Değerli emekli arkadaşlarım. Bugün burada olmamızın birinci sebebi, yıllık enflasyonun %150 yi aştığı ülkemizde, iktidarın emekliye verdiği altı aylık % 25 zam oranıdır. Ayrıca her emekli % 25 zamdan faydalanamamıştır. İktidarın kök ücret bahanesiyle daha önce en düşük emekli maaşını 7500 TL ye getirdiğinde, maaşı 6000 TL nin altında olan emeklilerimiz % 25 zam oranından yararlanamamıştır.

Biz emekliler bize verilen bu sefalet ücretini kabul etmiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz.

EMEKLİ AÇ, EMEKLİ YOKSUL…

28 Mayıs seçimlerinden sonra akaryakıta yapılan % 100 oranındaki zamlar, ulaşım ve nakliye başta olmak üzere, yaşamın her alanına yayılmıştır. Emekli ve yoksul halk kitleleri yeterli gıdaya ulaşamıyor. Çarşıda, pazarda gıda fiyatları ateş pahası olmuş. Emeklinin aldığı zamlı ücretler gıdaya yetmiyor. Emekli geçinemiyor.

İktidarın seçimden sonra iğneden ipliğe yapmış olduğu zamları biz emekliler kabul etmiyoruz. Temel gıdadan alınan KDV nin kaldırılmasını istiyoruz.

Dünyada küresel iklim değişikliği yaşanırken, doğada büyük tahribatlar oluyor. Ani sel baskınları aşırı sıcaklar ve orman yangınları dolayısıyla ülkemiz çölleşiyor. Su kaynaklarımız her geçen gün azalıyor.

Siyasi iktidar yandaş sermayenin kar hırsına sessiz kalarak, bir avuç kömür çıkarmak için Akbelen Ormanlarının yok edilmesine göz yumuyor. Hatta ormanlarını korumak için direnen köylü ve duyarlı çevre gönüllülerini marjinal grup kabul ederek, karşısına kolluk kuvvetleri olan polis ve jandarmayı dikiyor.

Biz emekliler olarak ormanların kesilmesine ve çevre talanına hayır diyoruz…

VAHŞİ KAPİTALİZMİN TEMSİLCİLERİ!

KAR HIRSINIZDAN DOLAYI MADEN ÇIKARMAK İÇİN ORMANLARI YOK EDEMEZSİNİZ!

AĞACIMA, ORMANIMA, AKBELENE DOKUNMA!

YAŞASIN DİSK, YAŞASIN EMEKLİ SEN!

DİSK EMEKLİ-SEN ALİAĞA ŞUBESİ…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com