Ana sayfa » Güncel » TEK HANELİ ENFLASYON İÇİN 2024’Ü HEDEF GÖSTERDİ, “7.500 LİRA İLE GEÇİNEBİLİR MİSİNİZ” DENİLDİ…

TEK HANELİ ENFLASYON İÇİN 2024’Ü HEDEF GÖSTERDİ, “7.500 LİRA İLE GEÇİNEBİLİR MİSİNİZ” DENİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre temmuzda yıllık enflasyon yüzde 47,8 oldu. ENAG’ın verilerine göre ise enflasyon yüzde 123 oldu.

TÜİK’in enflasyon açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan veriyi ‘piyasa beklentileriyle uyumlu’ olarak nitelendirdi. Şimşek, tek haneli enflasyon için de 2024 yılını işaret etti.

Şimşek açıklamasında şunları yazdı:

“Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti. Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak. Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir.”

ŞİMŞEK’E TEPKİ YAĞDI!…

Şimşek’in 2024 yılını işaret etmesi, Twitter kullanıcılarının tepkisini çekti. Kullanıcılar Şimşek’e “7500 TL ile bir geçinir misiniz lütfen?” sorusunu yöneltti.

Şimşek’in açıklamasının ardından birçok kullanıcı, tweet’in altında eleştirilerini dile getirdi.

İşte o tweet’lerden bazıları:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com