Ana sayfa » Yerel » “ALİAĞA ÇEVRE PLATFORMUNDAN BASINA VE KAMUOYUNA…”

“ALİAĞA ÇEVRE PLATFORMUNDAN BASINA VE KAMUOYUNA…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bizler Aliağa’da yaşayan insanlar olarak günlerdir basında yer alan, kimyasal atık deposu olarak kullanılan Sloug isimli tanker gemi hakkındaki haberleri kaygı ile izliyoruz.

Bizler, uydu kayıtlarında hala Libya’da olduğu ve sahte belgelerle içindeki kimyasal maddelerin temizlenmesi için önce Mısır’a sonra da sökülmek için Hindistan’a götürüldüğü; Mısırlı ekolojist ve çevreci dostlarımızın itirazları sonucunda orada sökülememesi üzerine 23
Şubat 2023 tarihinde Aliağa Gemi Söküm Tesislerine geldiği iddia edilen Sloug isimli zehir gemisinin ilçemizde yeni bir çevre felaketine sebep olmaması için var gücümüzle mücadele edeceğimizi buradan tüm dostlarımıza duyurmak isteriz.

Her zaman olduğu gibi, Maraş Depremi gibi büyük bir felaket yaşamış olduğumuz bu dönemde yine bir oldu bitti ile içinde tonlarca zehirli kimyasal madde olduğu öne sürülen bu zehir gemisi AB Söküm Sertifikası iş kazaları nedeni ile iptal edilen bir firma tarafından ilçemize getirilmeye çalışılıyor. Gemi söküm patronlarının kar hırslarını ne bu zamana kadar yarattıkları çevre tahribatı ne sökülen gemilerle bizlerin soluduğu havayı, içtiği suyu, bastığı toprağı zehirlemeleri ne de işçi ölümleri durduramadı.

Gemi söküm patronlarının kar hırsları Aliağalıların sağlığından ve işçilerin yaşama hakkından değerli değildir.

Dostlar,

İlçemiz Aliağa ne yazık ki yıllardır çevresel saldırı altında. Henüz geçen yıllarda Sao Paulo isimli zehirli gemiyi burada sökmek istemişlerdi fakat mücadelemizle durdurduk. Cüruf depolama bahanesiyle cüruf dağları oluşturdular, yukarı Şehitkemal Akçakise mevkiinde yeni cüruf alanları açmak istediler fakat yine bilinçli mücadelemizle hakkımızı arayarak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldık, ilerleyen süreçte bu mücadelede de başarıya ulaşarak bu uğraşıları da iptal ettireceğimizden şüphemiz yoktur.

Nasıl ki Sao Paulo zehir gemisinin sökümü ve cüruf depolama alanları oluşturma projeleri hakkında mücadelelerimizi kazandıysak, Sloug isimli zehirli tanker gemisinin de Aliağa’mızda sökülmemesi için gereken mücadeleyi sonuna kadar verecek ve kazanacağız. Hiçbir mevzuata uymadığı halde iki firmanın ticari kavgaları olmasa duyamayacağımız Sloug isimli geminin ve benzerlerinin ilçemizde sökülmesini istemiyoruz ve Aliağa’ya dünyanın hurdalığı muamelesi yapılmasını reddediyoruz.

Aliağa dünyanın çöplüğü değildir. Başka bir Türkiye, başka bir Aliağa yok!

Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir kent ve ülke bırakmak bizlerin tarihsel, insani ve vicdani sorumluluğudur. Bizler yaşamı seviyor, gelecek kuşaklara temiz bir doğa, yaşanabilir bir Aliağa bırakmak istiyoruz.

Bizimle bu düşünceleri paylaşan herkesi, bahsettiğimiz bu mücadelede birlikte olmaya davet ediyoruz…

Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com