Ana sayfa » Siyaset » EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ORANI DEĞİŞECEK Mİ?…

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ORANI DEĞİŞECEK Mİ?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emekli maaşlarına yeni zam oranları için hazırlanan önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre SSK, Bağ-Kur ve emekli memur aylıklarına zam yüzde 25’e çıkartılırken bir çok emekli maaşına zam gelmedi.

Kanun teklifi öncesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece, emekliye zam oranı yüzde 19,77 enflasyon farkı ve yüzde 5,23 refah payıyla yüzde 25 olarak gerçekleşti.

EMEKLİYE KÖK AYLIĞI ÜZERİNDEN ZAM YAPILDI…

Bu gelişmelerle birlikte 7 bin 500 TL’den düşük olan emekli aylıkları Hazine tarafından 7 bin 500 TL’ye tamamlandı. Ancak emekliler Temmuz ayında 7 bin 500 TL üzerinden değil, daha düşük olan kendi kök aylıkları üzerinden zam aldı. Böylece, yüzde 25’lik zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak.

Örneğin, kök aylığı 6 bin lira olan 7 bin 500 TL emekli aylığı ödenmekte olan bir kişinin maaş zammı 6 bin liralık kök aylığa yapılacak. Böylece söz konusu kişi 7 bin 500 TL emekli aylığı almaya devam edecek.

DEVLET BAHÇELİ’DEN EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TALEBİ…

Milyonlarca emeklinin kök maaş üzerinden hesaplanan enflasyon oranı sonrası zam alamamasına ilişkin partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Emeklilerimizi yüzde 25’lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.”

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TEKLİFİ ERTELENDİ…

Bahçeli’nin açıklamaları sonrası CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, “Genel Kurul’a zam teklifinin gündeme gelmesini bekliyorduk. Yarına alındı. Teknik sebepler gösterilebilir. Saat 15.00’te Genel Kurul başlayacak. Onun yerine Uluslararası sözleşmeler görüşülecek. Yarın saat 14.00 itibarıyla Genel Kurul gündemine zam teklifinin gelmesi bekleniyor” dedi.

Öte yandan, memur ve emekli zammına ilişkin torba yasa teklifinin bugün TBMM Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyordu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com