Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen: “ATATÜRK GİBİ UMUTLU OLMAK…”

Çiğdem Çimen: “ATATÜRK GİBİ UMUTLU OLMAK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-‘’Yıl 1912… memlekette savaş günleri… Başkaldırdı, boyun eğmedi, Karşıyaka’nın gençleri, Zühtü bey ve arkadaşları, yaktılar bu meşaleyi, rengimiz yeşil, kan kırmızı, adımız Karşıyakalı, övünürüz tarihimizle, binlerce şehitlerimizle, boyun eğmeyiz hiç kimseye, ay-yıldız var göğsümüzde, Karşıyakalı olunur, Karşıyakalı doğulur, Karşıyaka aşk, bir kara sevda, Karşıyaka bir tutkudur.’’

Bundan tam 111 yıl önce; Omiros Köşkü’nün bahçesinde, Kadızade Zühtü Işıl ve arkadaşları, futbol oynarlarken şiddetli bir yağmur yağmaya başlar. Karşıyakalı gençler, yağmurdan korunmak için bahçedeki zeytin ağacına sığınır. Memleketin durumu hakkında konuşurlar. Sağanağın artan hızıyla gençlerin de sohbeti ulusal duygularla birlikte git gide alevlenir. İşte tam o anda Karşıyaka’nın gençleri, düşmanlara karşı Anadolu’da Milli Mücadele verecek bir spor kulübü kurmaya karar verirler.

O tarihi günden beri Karşıyaka’da değişen bir şey olmadı. Aksine Karşıyaka’nın gençleri, bir parçası olmaktan onur ve gurur duydukları kulüplerine daha çok sahip çıktı. Kuruluş felsefelerine sımsıkı sarıldılar. Atatürk ilke ve devrimlerinin, yılmaz bekçisi olduklarını cesur yürekleriyle defalarca kanıtladılar.

Ve bugün de attıkları her adım ile bunu anlatmaya devam ediyorlar. Buna somut bir örnek vermek gerekirse; kulübünün değerlerini canı pahasına koruyan, taşıdığı bayrağı gençlere bırakmak adına onlara sahip çıkan, inanıp güvenen ve en önemlisi de Atatürk gibi düşünerek onlara umudu aşılayan Karşıyaka tribün lideri Taner Ütüklerli.

İşte başta bütün Karşıyakalılara örnek olan, asıl bu ülkede kendini Cumhuriyet’e adayan herkese; şimdi hepimizin azim ve kararla ‘’Atatürk’’ olmamız gerektiğine işaret eden Ütüklerli’nin umut, kararlılık dolu sözlerinden kesitler…

Yıl 2016… Tribün lideri olarak Taner Ütüklerli, ömrünü adadığı kulübünün çok daha iyi bir noktaya ulaşması için inisiyatifi eline alır ve her dönem geçerli olacak olan şu önemli açıklamada bulunur: ‘’Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. ‘’ Mustafa Kemal Atatürk

’Biz Karşıyakalıyız. Ve umutsuz olmadık hiçbir zaman.

Bugünden itibaren taraftar olarak, tek bir amacımız var. Hocalarımızın, takımımızın, yönetimimizin, camiamızın mücadele gücünü yüksek tutmak.

Kim; Ben Karşıyakalım diyorsa, eleştirini hakkını kullanmayacak,

Kim; Ben kulübümü seviyorum diyorsa, destek olmak için canını dişine takacak,
Kim; Ben taraftarım diyorsa her maç, her sonuçta gırtlak patlatırcasına tezahürat yapacak,

Kim; Ben başkaldırının cengâveriyim diyorsa, son nefese kadar mücadele edecek,

Kim; Ben korkak değilim, delikanlıyım diyorsa bunu ispat edecek!

BİZ KARŞIYAKALIYIZ VE UMUTSUZ OLMADIK, OLMAYACAĞIZ HİÇBİR ZAMAN ‘’

Yıl 2023… ‘’Altyapı geleceğimizdir.’’ , ‘’Altyapı yaşatır.’’ düşüncelerini savunup bunu birçok kez eyleme de döken Ütüklerli, ‘’Gençler Kırmızı Çizgimizdir’’ dedi. Ve tıpkı kurmuş olduğu Cumhuriyeti gençlere emanet eden Atamız gibi, gençliğin özgün fikirlerine ve aydınlık yüreklerine inanmaktadır.

Bütün ümidi gençlikte bulduğunu anlatmaktadır. Sahip olduğu vatan sevgisini, Karşıyaka kültürünü ve cesaretini devam ettirecek olan Karşıyaka’nın çocuklarının yanındadır. Bütün bunları şu sözleri açıkça göstermektedir.

… ‘’Kulübün geleceğine yatırım yapıp bonservis ödeyerek genç oyuncular alarak kadro derinliği yaratmayı düşünürseniz lafımız yok…
Ancak kiralık genç oyuncu almak gibi düşünceniz varsa beyninizden çıkarın. ‘’Burası Karşıyaka’’

Bu saatten sonra Karşıyaka formasını önce ‘’Karşıyaka Çocukları’’ giyecek. ‘’ (Taner Ütüklerli’nin Karşıyaka Çarşı adına yapmış olduğu açıklamalarının tamamına kendisinin instagram hesabından ulaşabilirsiniz.)

Son olarak ise gelelim yanıtını vicdanlara, büyük Karşıyaka taraftarına ve tarihe bıraktığım kim gerçek Karşıyakalı sorusuna…
111 yıldır olduğu gibi bugün de Karşıyaka’nın değerlerinden taviz vermeden yaşayanlar mı?

Bunu sağlamak adına; Atatürk gibi düşünerek, çok daha doğrusu birer Atatürk olarak umutsuzluğa geçit vermeyenler mi?

Çevresine özellikle yeni nesillere örnek olarak, içinde bulunduğu durumu düşünmeden onlara umudu aşılayanlar mı?

Ata’mızın ‘’Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak içinden kendinde kuvvet bulacaktır’’ sözüne can vererek; Karşıyakalı gençlere onur dolu tarihlerini öğreten, onların geleceğin sahibi oldukları için onlara herkesten çok inanıp güvenenler mi?

Eski köye yeni adet getirmek isteyerek kendi öz evlatlarını bir kenara atmaya dünden hazır olanlar mı?

Karşıyaka’nın bir spor kulübü olduğunu unutarak, basketbol ve voleybol branşlarında yeni sezonda yepyeni başarılara yelken açmak için etkili transferler yapılırken aynı tutumu futbolda pek de gösteremeyenler mi?

Atatürk’ü, kurucumuz Kadızade Zühtü Işıl ve arkadaşlarını dillerinden düşürmezken onlar gibi davranmayı göze alamayanlar mı?…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com