Ana sayfa » Güncel » GALLUP ANKETİ: “AFGANİSTAN’DAN SONRA: “EN AZ OLUMLU DENEYİM YAŞANAN” ÜLKE TÜRKİYE…

GALLUP ANKETİ: “AFGANİSTAN’DAN SONRA: “EN AZ OLUMLU DENEYİM YAŞANAN” ÜLKE TÜRKİYE…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Amerikan araştırma şirketi Gallup, dünyada olumlu deneyim yaşayan ülkeleri sıraladı. Dünya çapında Endonezya, Meksika, Paraguay, Filipinler ve Vietnam’da olumlu deneyimlerde ilk sıralarda yer alırkne 2017’den bu yana neredeyse her yıl olduğu gibi dünyanın en düşük puanına Afganistan sahip.

Geçmiş yıllarda, Latin Amerika ülkeleri, yetişkinlerin her gün pek çok olumlu duygu bildirdiği ülkeler listesinde ilk sıralarda yer almıştı. 2022 Pozitif Deneyim Endeksinde ve Latin Amerika ve Güneydoğu Asya ülkeleri dışında hiçbir ülke zirveye çıkamadı.

AFGANİSTAN SON SIRADA…

Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan Gallup anketleri sonuçlarına göre, neredeyse tüm Afganlar (%98) hayatlarını çok yoksul o acı çekerek geçiriyor.

Afganistan, Gallup’un araştırmalarına göre 2017’den bu yana her yıl dünyanın en az pozitif ülkesi olarak gösteriliyor. 2021’de 32’lik rekor bir küresel düşük seviyeye düştükten sonra, durum bir yıl sonra da pek farklı değildi. Ülkenin 2022’deki puanı 34 oldu.

2020 ve 2021’de sıralamanın sonlarına yakın iki ülke olan Lübnan ve Türkiye, 2022’de Afganistan’daki puanlar kadar düşük değildi. Lübnan’ın Olumlu Deneyim Endeksi 37’den 46’ya yükselirken, Türkiye’nin puanı istatistiksel olarak değişmeden 45’te kaldı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com