Ana sayfa » Siyaset » KULİS: “ALTUN İLE KILIÇ BOŞUNA YARIŞTILAR, ERDOĞAN KALIN’IN YERİNE ATAMA YAPMAYACAK…”

KULİS: “ALTUN İLE KILIÇ BOŞUNA YARIŞTILAR, ERDOĞAN KALIN’IN YERİNE ATAMA YAPMAYACAK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski bakanlarının tamamına yakınından vazgeçerek başlattığı planını parti ve bürokraside de sürdüreceği öğrenildi.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın aktardığı kulis bilgisine göre Erdoğan, yeni dönemde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak atadığı eski sözcüsü İbrahim Kalın’ın yerine atama yapmayacak.

İktidar kanadında, kapalı kapılar ardında, oldukça önemli makamlar için yarış sürüyor. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı kadrolarından başlayalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez bir sözcülük makamı oluşturmamaya karar verdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile son atanan başdanışman Çağatay Kılıç’ın çok istedikleri bu makam ikisine de yar olmayacak.

Gerekli açıklamalar Cumhurbaşkanı’nın bizzat kendisi tarafından yapılacak. En azından Erdoğan yeniden ihtiyaç duyana kadar böyle.

‘BOŞUNA YARIŞTILAR’
Edinilen bilgiye göre İletişim Ofisi sadece ‘bilgilendirme’ görevini sürdürecek. Çağatay Kılıç ise İbrahim Kalın’ın geri kalan görevlerini yapacak. Örneğin, Cumhurbaşkanı’na yurt dışı gezilerinde eşlik edecek, gerektiğinde çevirmenlik yapacak.

Cumhurbaşkanlığı adına bazı yurt dışı toplantılara katılacak. Görev tanımında sözcülük yok yani. Altun ile Kılıç’ın sözcülük çekişmesine farklı bir çözüm bulunmuş oldu…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com