Ana sayfa » Güncel » FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, DOLAR KURU KAÇ LİRA OLACAK?…

FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, DOLAR KURU KAÇ LİRA OLACAK?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Seçim sonrası Türkiye, ekonomik krizi kilitlendi. Döviz hızla artarken, bu artış her şeye zam olarak dönmeye başladı. Ekonominin dümenine ise Mehmet Şimşek getirildi. Şimşek, ilk yaptığı açıklamada rasyonel politikalara döneceğiz ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrası ise gözler Merkez Bankası’na çevrildi. Bu güne kadar Merkez Bankası faiz indirimi yapmış ve bu da dövizde yükselişe neden olmuştu. Hafize Gaye Erkan’ın başkan olarak atandığı Merkez Bankası’nın bu kez ise faiz artırımına gideceği konuşuluyor.

Gelişmeler üzerine gözler Merkez Bankası’na çevrildi. Merkez Bankası faiz kararını 22 Haziran tarihinde açıklayacak.

Ancak Merkez Bankası’nın faiz kararının doları hemen etkilemeyeceği tahmin ediliyor. Zaten dolar hemen düşerse bu kez de ihracatçının zarar edeceği ve bunun ekonomiyi daha da zor duruma düşüreceği konuşuluyor.

TCMB’nin de her ay yayınlamış olduğu Piyasa Katılımcıları Anketi raporunun Haziran sayısı da kamuoyu ile paylaşıldı. Katılımcılara “Bankalararası döviz piyasası dolar kuru beklentiniz nedir?” diye soruldu. Yanıt veren katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 23,09 TL iken, bu anket döneminde 26,18 TL oldu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com