Ana sayfa » Güncel » ARÇELİK’E SİBER SALDIRI!, 30 BİNİN ÜZERİNDE BAYİ VE SERVİS ÇALIŞANININ KİŞİSEL BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ…

ARÇELİK’E SİBER SALDIRI!, 30 BİNİN ÜZERİNDE BAYİ VE SERVİS ÇALIŞANININ KİŞİSEL BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin en büyük beyaz eşya ve teknoloji şirketlerinden Arçelik, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) yaptığı bildiriyle hacklendiğini duyurdu. Şirket, sistemlerine hangi yolla sızıldığını ve toplam kaç kişinin verilerinin ele geçirilmiş olabileceğini açıkladı.

Arçelik tarafından KVKK’ya sunulan açıklamada olaydan etkilenen kişilerin bayi ve yetkili servis çalışanlarıyla sınırlı olduğu bildirildi. Veri ihlalinden tahminen 30 bin 373 kişinin etkilendiği açıkandı.

Arçelik’in hack olayıyla ilgili sunduğu bilgiler:

Söz konusu veri ihlali, Arçelik’in “Bizbize” adlı şirket içi mobil uygulama ve internet sitesi üzerinde gerçekleşti. Söz konusu sistemin kodlarının ve mülkiyetinin Arçelik’te değil, veriyi işleyen tarafta bulunduğu ifade edildi.

Saldırganlar, platformun admin paneline yetkisiz erişim sağladı ve Almanya’da görünen bir IP adresi üzerinden kişisel verileri topladı. Ele geçirilen bilgiler şu şekilde paylaşıldı:

Ad soyad
TC kimlik numarası
Unvan
Doğum tarihi
Cinsiyet
E-posta adresi
Telefon numarası
Kullanıcı şifresi
Kayıt ve güncelleme tarihi
Son giriş tarihi
Hesabın aktiflik durumu
Cihaz modeli, versiyonu, işletim sistemi, uygulama versiyon bilgisi, bildirim izin durumu
Puan kazanım ve harcama bilgileri
Uzmanlık, eğitim, işe başlama tarihi
Kişinin çalışmakta olduğu bayi ve mağazanın kodu, adı ve adresi
Arçelik, ihlalden etkilenen kişilerin şirkete başvurmaları için de bir form paylaştı.

Arçelik, konu hakkında bir açıklama da paylaştı:

“Bazı bayi ve yetkili servis çalışanlarımızın kişisel verilerine erişilmesiyle ilgili paylaşımlar üzerine açıklama yapma lüzumu doğmuştur.

Şirketimiz bünyesinde kullanılan bir uygulamaya siber saldırı gerçekleştirilmiştir. Uygulamamıza erişim pek çok başka şirket ve markaya da hizmet veren bir tedarikçimizin sisteminden kaynaklı olup, gerekli tüm teknik ve yasal önlemler alınmıştır.

Kişisel verilerin korunması ve siber güvenlik şirketimizin en önemli öncelikleri arasındadır. Olayın etkilediği sistemler, ödeme ve finansal bilgileri içermemektedir. Halihazırda kişisel verilere erişimle ilgili zafiyet bulunmamaktadır…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com